Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Bemutatkozik az ID.5
2021.11.03.
Újdonság a Volkswagenről

Bemutatkozik az ID.5

Íme a lendületesebb tetővonalú ID.4 változat, amit ID.5 néven kereshetünk a márkakereskedőknél...

id5

    A modell leírásából pedig a MEB platform szabványos jellege köszön vissza. A Pro nevű alapmodell hátul hajtó, 174 lóerős villanymotorral érkezik, ami 10,4 másodperces százig gyorsulásra elegendő. A Pro Performance változatba 204 lovas motor kerül, ez 8,4 másodperc alatt gyorsíthatja a járművet 100 km/h-ra. A GTX pedig kétmotoros és összkerék-hajtású lesz, 299 lóerővel. Itt a 204 lóerős hátsó motort egy 109 lóerős első egészíti ki, ezekkel már 6,3 másodperc alatt gyorsíthat százig az ID.5. Az összes változat 77 kWh-s akkumulátorral érkezik: ez elvben 480-520 km-es hatótávra elegendőek. A két hátsókerék-hajtású változat csúcssebessége 160, a sportosnak szánt GTX-é 180 km/h lesz.
16

    Az összes ID.5 változat ugyanazt a töltőrendszert kapja: az egyenáramú töltés csúcssebessége itt 135 kW, a váltóáramú rendszer viszont 11 kW-nál nem vesz fel többet. Gyorstöltéssel a VW ígérete szerint akár 30 perc alatt belemehet az autóba 320 km megtételéhez elegendő energia, feltéve, hogy a töltő is elég gyors ehhez.


     Úgy néz ki, a VW villanyautók fedélzeti szoftverét is sikerült rendbe tenni az új modell bevezetésére. Az ID.3.0 változat érezhetően gyorsabb lett, már távolról is frissíthető, fejlett hangvezérlést kínál, és egyebek közt memóriás automata parkolás funkciót, ami képes megjegyezni az út utolsó néhány tu-cat méterét, azaz pont ugyanúgy parkol automatikusan, ahogy a gazdája szokott.

    Az ID.5 európai forgalmazása jövő tavasszal indul, de rendelni már november végétől lehet majd. Az ID.4-hez képest 1500-2500 euróval kell magasabb árra számítani. Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy Európán kívül hol lesz még elérhető, az viszont már kiderült, hogy Észak-Amerikában egyelőre nem tervezik forgalmazni a típust.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.