Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Herbert után Oliver
2022.07.23.
Újdonság a Volkswagenről

Herbert után Oliver

Már csak néhány hétig foglalja el a Volkswagen vezérigazgatói székét Herbert Diess. Az utódját is kinevezték Oliver Blume személyében

H2O

    Pénteken jelentették be, hogy távozik a Volkswagen vezérigazgatói posztjáról Herbert Diess, akit szeptember 1-jétől Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója vált, miközben jelenlegi pozícióját is megtartja.

    Diess jelentősen megváltoztatta a Volkswagent, bevezette egy új korszakba, az elektromos autók világába. Hosszú ideje volt a Volkswagen-konszern része: az Audinál kezdett gyakornokként, majd a wolfsburgi üzem központi gyártási vezetőjévé nevezték ki. 2009-ben lett a Porsche gyártási és logisz-tikai vezetője, 2013-tól pedig vezérigazgatóként is megválasztották. A Volkswagen vezetését a német márka dízelbotránya után, 2018-ban vette át.

    Utódja a most 54 éves Oliver Blume 1994-óta dolgozik a Volkswagennél, 2015-től a Porsche első embere akit 2013-ban neveztek ki a Porsche Igazgatóságába, ahol a gyártásért és a logisztikáért fe-lelt. Jelentős különbség Blume és Diess között, hogy míg a leköszönő igazgató kizárólag a tisztán elektromos hajtásban látta a jövőt, Blume a szintetikus üzemanyagokban is lát potenciált.
 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.