Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Holoride - virtuális lét útközben
2021.09.19.
Újdonság az Audiról

Holoride - virtuális lét útközben

A közeljövőben az Audik hátsó ülésen utazók virtuális valóság (VR) szemüveget viselhetnek, hogy belevethessék magukat a játékok, filmek és prezentációk világába.

Holoride

    A Holoride nevű start-up cég multimodális élménnyé kívánja tenni az autózást. A jövőben a hátsó ülésen utazók VR szemüvegen keresztül élvezhetik a filmeket, videójátékokat és interaktív tartalmakat minden eddiginél valóságosabb formában. Ezt egy új technológia teszi lehetővé, amely a virtuális tar-talmakat valós időben hozzáigazítja a jármű mozgásához. A mozgással szinkronizált utazás a virtu-ális világokon keresztül csökkenti a járműben előforduló rosszullét gyakori jelenségét is, amelyet az utasok gyakran tapasztalhatnak, amikor könyvet olvasnak, vagy táblagépen merülnek el az audiovizu-ális médiában.

    A Holoride alkalmazást először a Las Vegas-i CES 2019 kiállításon mutatták be, ahol az elnyerte a "CES kiállítás legjobbja" díjat, e mellett a Time magazin felvette "a 2019-es év legjobb 100 találmánya" listára az említett év novemberében, továbbá a cég részese a Plug and Play által támogatott "START-UP AUTOBAHN" globális innovációs platformnak, és 2021 tavaszán megnyerte a rangos "SXSW Pitch" díját, valamint a "Best in Show" címet. A Disney-vel együttműködve a holoride a Marvel "A galaxis őrző-i" karakterét, Rocket Raccoont alapul véve teremtett járművön belüli, akciódús VR játékélményt. A Los Angelestől San Franciscóig Kalifornián átívelő road-show alkalmával a holoride más gyártó- és játék-stúdiókat is felkeresett, hogy bemutassa a technológiában rejlő lehetőségeket a potenciális partnerek-nek. A roadshow lehetőséget adott arra is, hogy megnyerje az újságírókat, akik kipróbálhatták az újfaj-ta technológiát.

   


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.