Újdonság a Volkswagenről
2022.01.02.

Közösen fejleszt navigációs megoldásokat a Volkswagen és a TomTom

Szorosabbá válik a két fél közti együttműködés
VW-TomTom

    A TomTom bejelentette, hogy több esztendőre szóló megállapodást kötött a Volkswagennel, amely-nek értelmében közösen fognak kifejleszteni különböző navigációs megoldásokat. Az új egyezmény érinti annak módját is, ahogy a járműgyártó és beszállítója kooperál majd a jövőben egymással.   

    Harold Goddijn, a TomTom első embere úgy vélte, hogy a német autógyártóval kialakítandó partneri kapcsolat az együttműködés teljesen új formáját fogja megvalósítani. A Volkswagen képviseletében a "Cariad" nevű szoftver- és technológiai leányvállalata vesz majd részt a TomTom szakembereivel való együttműködésben. Az utóbbi ötvözni fogja a holland vállalatnak a hibrid navigációban szerzett tudá-sát és tapasztalatait, valamint a "Cariad" prémium felhasználói élménykompetenciáit. A kooperáció keretében a Volkswagen mindegyik modelljének, így az EV gépkocsijainak a felhasználói kezelőfelüle-tébe, illetve a Cariad egységes szoftver- és hardverplatformjába is integrálják majd a TomTom térké-pészeti és navigációs technikáját.

    A holland cég szóvivője megerősítette, hogy az egyezség a kínai kivételével mindegyik piacra érvé-nyes, s a több évet felölelő korábbi sikeres együttműködés folytatása. A TomTom egy átfogó navigá-ciós megoldást fejleszt. A technikával ellátott első modellek elektromos meghajtásúak lesznek és már 2023-ban közlekednek majd az utakon. A Cariad 2030-ig 40 millió járművet akar világszerte össze-kötni a Volkswagen felhőrendszerével.