Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Láthatáron a VW konzervatív villanyszedánja
2022.06.26.
Újdonság a Volkswagenről

Láthatáron a VW konzervatív villanyszedánja

Az ID. Aero 2023-ban debütál Európában

IDAero

   Elnyújtott tetővonalú, de határozottan lépcsős hátú taggal bővíti villanyautó-családját a Volkswagen. A ferdehátú, a crossover, a terepkupé és a furgon / kisbusz után klasszikus négyajtós is bekerül a Volkswagen ID. modellcsaládjába. A tisztán elektromos típusokat tömörítő almárka újdonsága az ID. Aero névre hallgat, és június 27-én tartja világpremierjét. A felső középkategóriába szánt, azaz a Pas-sat / Arteon páros alternatívájaként piacra lépő modell nagyjából öt méter hosszú lesz, stílusjegyei megegyeznek az ID. család más tagjairól ismert részletekkel.

    Neve az áramvonalas karosszériára utal – nem véletlenül, hiszen áramlástani szempontból a lép-csős farkialakítás a legkedvezőbb a különböző gyakori karosszériatípusok közül (mivel ez áll a legkö-zelebb az ideális csepp formához).

    A modell kínai kivitelét 2023 második felétől fogják árusítani. Az európai és észak-amerikai piacokra hangolt verzió 2023-ban mutatkozik be, és még ugyanabban az évben megkezdődik a gyártása a né-metországi Emdenben, ahol egyébként a Passat és az Arteon jelenleg is készül. Az emdeni üzemet 1 milliárd eurós ráfordítással fokozatosan átállítják a tisztán elektromos modellek gyártására; az ID. 4 már most is itt készül.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.