Savaria Autóház Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Önvezető tanulmány hosszú távú utazásokhoz
2022.09.29.
Újdonság a Volkswagentól

Önvezető tanulmány hosszú távú utazásokhoz

A rövid távú repülőjáratok helyett a jövőben egy autonóm módon közlekedő elektromos autót is lehetne foglalni az elképzelés szerint

Selfdrivingcar

    A VW-csoport egy autonóm módon közlekedő járművet mutatott be a Chantilly Arts & Elegance rendezvényen. A tervezési tanulmány, amely még messze van a sorozatgyártástól, a következő évtizedben a hosszú távú mobilitás előretekintését hivatott biztosítani - a rövid távú repülőjáratok alternatívájaként.

    Nikolai Ardey, a fejlesztés vezetője szerint a cég folytatja a "New Auto" stratégia fejlesztését. A cél az, hogy megmutassák, hogyan működhet a mobilitás mint szolgáltatás a jövőben. A Gen.Travel lehetővé teszi, hogy meg-tapasztaljuk, mi lesz lehetséges a közeljövőben: "A háztól házig utazás új szinten. Kibocsátás- és stresszmentes."
    A VW szerint a tisztán elektromos meghajtású "Innovation Experience Vehicle" (IEV) egy valódi prototípus egy limuzin és egy furgon között. 5. szintű önvezető rendszerrel közlekedik, a sofőrt nyugodt utazó vendéggé változ-tatva, akinek van ideje a munkára vagy a pihenésre. A moduláris belső koncepciónak köszönhetően az autó állító-lag alkalmas a Mobility-as-a-Service (MaaS) szolgáltatásra.

    A belső tér világos kialakítású, fenntartható, újrahasznosított és természetes anyagokat használnak benne. A belső tér minden egyes útra testre szabható, és MaaS-ajánlatként foglalható. A konfigurációtól függően akár négy személy is szállítható benne. Üzleti utazásokhoz egy konferencia-berendezés áll rendelkezésre négy fotelből és egy nagy asztalból középen. A dinamikus fényforrásokat úgy tervezték, hogy kellemes munkakörnyezetet teremt-senek és csökkentsék a kinetózis (utazási betegség) kockázatát.

    Az éjszakai beállításban két ülés teljesen kihajtható ággyá alakítható. A speciális rögzítő rendszer még fekvő helyzetben is maximális biztonságot nyújt. A fényrendszer befolyásolja a melatonin felszabadulását, segítve az utasok természetes elalvását és ébredését. A családi utazásokhoz a Gen.Travel konfigurálható olyan első ülések-kel, amelyek a gyermekek szórakoztatását kiterjesztett valóságon keresztül biztosítják.

    A formatervezési tanulmány futurisztikus külső formája az üvegkabinra és egy alsó részre tagolódik, amely a műszaki funkcióknak ad otthont. Az ablak széle az övvonalon, és így nagyon alacsonyan van, hogy javítsa a kilá-tást. Ugyanakkor az övvonal elég magasan van ahhoz, hogy a fekvő utasokat ne zavarják külső hatások. A be- és kiszállás a már említett szárnyas ajtókon keresztül történik.

    Aktív futóműrendszer (electric Active Body Control, eABC) gondoskodik a kényelemről. Előre látja az olyan füg-gőleges és oldalirányú mozgásokat, mint a gyorsítás, fékezés vagy kanyarodás, és ennek megfelelően optimalizál-ja a vezetési stílust és a pályát. A hatótávolság növelése érdekében mesterséges intelligenciát (AI) és platooning-ot - automatizált vezetést konvojban - alkalmaznak. A VW nem közöl részleteket a műszaki adatokról mivel egyelőre az érdeklődők reakcióját szeretné tesztelni.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.