Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Óriási hozzájárulás a Volkswagen részéről a villanyosításba
2021.12.10.
Újdonság a Volkswagenről

Óriási hozzájárulás a Volkswagen részéről a villanyosításba

A Volkswagen bejelentette, hogy 89 milliárd eurót, azaz kb. 31 billió forintot fektet a digitalizációba és az elektromobilitásba

VW electricify

    A Volkswagen bejelentette, hogy 89 milliárd eurót, azaz kb. 31 billió forintot fognak a digitalizációba és az elektromobilitásba fektetni. 21 milliárd eurót alsó-szászországi gyárakra, illetve a hannoveri üzem villanyautók gyártására való „középtávú” átállására fognak költeni. Itt több, különböző villany-autó fog készülni, például az első Artemis, az ID.California vagy az ID.Buzz. Emellett egy új Bentley vázait is itt fogják termelni.

    2024-től a Volkswagen wolfsburgi gyára fog az ID.3 teljes körű gyártásával foglalkozni, majd 2026-ban csatlakozik mellé a "Project Trinity", egy következő generációs villanyautó négyes szintű önvezető technológiával.
    Lipcsében két új, PPE-platformra épülő Porsche gyártására költ a cég, erről nem mondtak sokat, de az egyik biztosan a másodgenerációs Macan lesz. Mindeközben az Audi neckarsulmi üzeme lesz az új „E6-modellcsalád” születési helye, Brüsszelben pedig 2026-től a Q8 e-tron gyártása zajlik majd.

    Ezek mellett a spanyolországi Martorellben kompakt, Pamplonában crossover villanyautókat gyárt majd a VW 2025-től, több márkának is, erről a döntés azonban még nem végleges. A Volkswagen azt is bejelentette, hogy 2026-ra méréseik szerint eladásaik 25%-át már villanyautók fogják kitenni, majd ahogy egyre több elektromos modellt mutatnak be, ez az arány folyamatosan nőni fog.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.