Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Salzgitter - egy fontos lépés a tisztább jövő felé...
2021.09.12.
Újdonság a Volkswagenről

Salzgitter - egy fontos lépés a tisztább jövő felé...

A Volkswagen üzembe helyezte saját akkumulátorcellái kifejlesztésére létesített kutatóközpontját

Salzgitter

    Az akkumulátor-gyártás helyszíneként kijelölt Salzgitterben 70 millió eurós beruházással létesített kutatóintézet a VW saját akkumulátor-gyártásának megindítása felé tett első lépés. A saját akkumulá-tor-gyártással a konszern az összes márkáját ki kívánja szolgálni annak érdekében, hogy függetlenítse magát a külső beszállítóktól.

   A telephely 2022-re már mintegy ezer főt foglalkoztat majd, ennek mintegy a negyedét a kutatóinté-zetben. A jelenlegi mintegy 500 alkalmazottból körülbelül 160 dolgozik az akkumulátor cellák fejlesz-tésén. A nagyszériás akkumulátor-gyártás a tervek szerint 2025-ben veszi kezdetét, a költségek csök-kentése érdekében a cég tömegmodelljeiben is egységesen alkalmazható kivitelben. Az egységes ak-kumulátorokkal egyúttal a konszern az elektromos és hibrid járművek választékát is növelni tudja ter-mék-portfóliójában. Salzgitterben az akkumulátor-gyártás éves termelése várhatóan eléri majd a 40 gigawattórás áramtárolási kapacitást.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.