Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 2025-től Spanyolországban készülnek a VW belépő villanyautói
2022.05.08.
Újdonság a Volkswagenről

2025-től Spanyolországban készülnek a VW belépő villanyautói

A villanyautó-kínálat aljára. Volkswagen, Skoda és Cupra néven is lesz egy-egy kivitel, más stílusban, azonos műszaki tartalommal

SpanyolVW2025

    Herbert Diess, a VW csoport vezérigazgatója újabb fajsúlyos bejelentést tett: újabb elektromos típusok készülnek, ezúttal a villanyautó-kínálat aljára. Volkswagen, Skoda és Cupra néven is lesz egy-egy kivitel, más stílusban, de azonos műszaki tartalommal, és már a gyártás helyét is kijelölték.

    A három autóról Diess egyelőre három felületes vázlatot mutatott, d ezeken is látszik a lényeg: a forma márkánként elég markánsan eltérő stílusú lesz, nyilván úgy, ahogy más stílusú az azonos alapokra épített Audi Q4 E-tron, a Skoda Enyaq és a VW ID.4 is. Ugyanakkor a három típus ugyanott készül majd: egy új üzemben, Spanyolországban. Ez már csak azért is logikus döntés, mert itt épít új akkumulátorgyárat a Volkswagen, és úgy tűnik, az új villanyautók is friss gyártósorokon készülhetnek.

    Magukról az autókról a vázlatokon túl egyelőre elég keveset árultak el, de ezek alapján nagyjából Volkswagen T-Cross, illetve Seat Arona jellegű, négy méter körüli elektromos autókra számíthatunk. Ezek várhatóan olcsóbbak lesznek, mint a 35 ezer euró körül induló VW ID.3, de nem lenne meglepő, ha drágábban adnák a valamivel 27 ezer euró alatt induló VW e-UP-nál, amelyet időről időre újra elkezd gyártani a VW, hogy olcsó villanyautó is legyen a kínálatban.

    Az ID modellek iránti kereslet már most is azt mutatja, hogy Nyugat-Európában már van fizetőképes kereslet a villanyautók iránt, és az évtized közepére hevesebb verseny várható az európai gyártók közt, ami még lejjebb viheti az árakat.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.