Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot
2023.06.11.
Újdonság a Volkswagentől

8 perc alatt elkapkodták a legújabb Golfot

Már egy darab sincs a népszerű modellből

8perces gfolf

    Nemrég jelentette be a VW, hogy limitált szériás változatot kapott a Volkswagen Golf jelenlegi, nyolcadik generá-ciója, máris piacra dobták a sportos ferdehátút. Mindössze 333 darabot gyártottak a Golf R 333-ból, melynek min-den darabja villámgyorsan, minden várakozást felülmúlva talált gazdára – a német márka bevallása szerint össze-sen 8 perc alatt:
    Igyekezett minden ügyféligényre hallgatni a Golf R 333 tervezése során a Volkswagen. Ennek jegyében megkap-ta az R-Performance kerekenkénti forgatónyomaték-szabályzót, ami a két tengely mellett a két hátsó kerék között is elosztja a hajtóerőt – ez főleg kanyarodás közben hasznos. Szintén a vezetési élményt fokozzák a Nürburgring-re, azaz versenypálya-körülményekre kifejlesztett Drift és Special vezetési módok. Maradva a motorsportos érzés vonalán, ugyancsak az alapfelszereltség részét képezi a hangtompítókkal ellátott R-Performance kipufogórend-szer és az utcai versenygumikkal felvértezett 19 colos Estoril felnik is.
    Joggal gondolhatnánk, hogy a darabszám határozta meg a típus nevét, pedig valójában a teljesítmény: a 270 km/órás végsebességre is képes Golf négyhengeres turbófeltöltős motorja 333 lóerős teljesítményt ad le, ami mellé 420 Nm-es forgatónyomaték párosul. Az összkerékhajtású, 2,0 literes motorral szerelt Golf 0-ról 100-ra 4,6 másodperc alatt gyorsul.

    A különleges, többek között az újonnan megjelent metállime (Lime Yellow Metallic) árnyalatokban pompázó Volkswageneket októberben kezdik el kiszállítani a vevőknek. Egyben egy nagyon fontos mérföldkő is elérkezett a wolfsburgi márka történetében, mivel R-modell esetében korábban nem határoztak meg konkrét darabszámot – még limitált széria esetében sem –, ahogy mostanáig arra sem volt példa, hogy az egyes darabok sorszámozott plakettekkel lássák el.

    S bármennyire újdonság a Volkswagennél ez a fajta egyedülállóság, kiváltságérzés, egyáltalán nem sült el rosszul – mint írtuk, percek alatt elkapkodták az új Golfokat, pedig darabjáért 76 410 eurót kértek el.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.