Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A porig ültett tuning kategóriájában itt az abszolút nyertes!
2024.04.23.
Újdonság a Volkswagentől

A porig ültett tuning kategóriájában itt az abszolút nyertes!

Ennél lejjebb nem mehet autó, mert az akkor már metró...

FlatBuggy

    Hirtelen mintha egy számítógépes játékból származó videót látnánk. Nehéz elhinni, hogy nem csak pár para-méter átírásával létrehozott virtuális Volkswagent látunk, ami a textúraként létező aszfaltba süllyed bele.

    Pedig szó sincs virtuális valóságról, ez az autó létezik, persze kellett némi trükközés, hogy ilyen módon tudjon gurulni. Az elkövető egy texasi autórajongó, Steve Lodi, akinek fejében megszületett ez az illúzió. Nem ma kezdte az ipart, épített már Honda Civic szedánból platós teherautót, de akad nála egy tökéletesen felújított Volkswagen Bogár 1958-ból 1,8 literes motorral.

    Új projektje Half Ass néven fut, amit most ne fordítsunk le, lényeg, hogy szeretett volna egy olyan kocsit a kiállí-tásokra, amiért nem kell aggódnia.

    Az olasz Carmagheddon YouTube-csatorna hasonló Fiat Panda projektje inspirálta, az alapokat egy 1974-es da-rab rozsdás romjaiból adta. Hogy megállapítsa, mennyire lehet extrém alacsony a gép, Steve lefeküdt a földre és megmérte, milyen magasra kell emelnie a fejét ahhoz, hogy kilásson a szélvédőn. Ezt követően egy lézeres vízmértékkel lőtte be a megfelelő magasságot, majd elővette a fűrészt...
    Belülre egyedi csővázat épített, a hajtást pedig egy Honda Elite robogóból kölcsönözte, innen származik az ü-zemanyagrendszer, a sebességváltó, a motor, valamint a fékek és a hátsó kerekek is. Előre pedig barkácsboltok-ban kapható, kis méretű kerekek kerültek.

    Egy ilyen tákolmánnyal együtt élni nem egyszerű, a tulaj elmondása szerint: „Nehéz szállítani. Nem igazán lehet feltenni egy utánfutóra, mert a világ leghosszabb rámpájára lenne szükség, ezért fogok néhány levehető fogantyút készíteni, amelyek az oldalára kerülnek, így be lehet vinni és ki lehet vinni egy teherautó platójára vagy valami ilyes-mire. És valószínűleg egy valódi ülést is kellene készítenem hozzá; jelenleg csak egy darab fa van a vázhoz erősítve, rajta egy párnával.”

    A modell nem kerül sorozatgyártásra, ne keressük a helyi márkakereskedőknél...

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.