Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A "tízmilliós" villanyautó álma...
2023.11.22.
Újdonság a Volkswagentől

A "tízmilliós" villanyautó álma...

...kicsit később válhat valósággá

10mev

    A Volkswagen korábban már többször is ígéretet tett egy olcsó villanyautóra. Kezdődött ez a 25 ezer eurós (9,4 millió forint) ID 2all-lal, egy 20 ezer eurósról is szó volt, majd ezt a tízmilliós villanyautót nemrég beígérték az Egye-sült Államoknak is. Aztán jött a valóság, és most már arról beszélnek, hogy nem biztos, hogy megvalósítható a 20 ezer eurós projekt.
    A Volkwagen vezetése legalábbis egyelőre visszakozik, de a vezérigazgató Oliver Blume szerint az évtized má-sodik felére megoldható az olcsó villany-VW gyártása, írta a Reuters egy szerdai konferencián elhangzottak nyo-mán.

    Mára evidencia, hogy a villanyautók gyártásának legdrágább része az akkumulátor. A német gyártó ezen költsé-gét jelenleg nem tudja tovább csökkenteni. Erre lehet megoldás a teljesen új villanyautó-platformjuk, de még ez sem biztos, hogy meg tudja teremteni a 20 ezer eurós villanyautó megépítését.
    A jelenlegi, legalább négyféle platformot próbálná egységesíteni a VW vezetése egyetlen, igen rugalmas megol-dásban.

    Míg technikailag képesek lennének ennyiből megépíteni az autót, ugyanennyiért már nem adhatnák el, mivel nem termelne nyereséget. Ennek ellenére Blume úgy véli, hogy a jövőben a megfizethetőbb villanyautók gyártása fontos lesz a márka és az iparág számára. „Felelősséggel tartozunk azért, hogy a megfelelő termékeket a megfe-lelő áron hozzuk piacra” – mondta Blume. „Miután a korai alkalmazókat elértük az EV-kkel, most azon fogyasztók-ra van szükségünk, akiket meg kell győznünk a technológiáról vagy akiknek nincs lehetőségük arra, hogy otthonuk-ban töltőállomást telepítsenek.”

   

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.