Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen egyelőre nem tervez újabb akkumulátorgyárat
2023.11.12.
Újdonság a Volkswagentől

A Volkswagen egyelőre nem tervez újabb akkumulátorgyárat

Az akkumulátorról üzemelő elektromos autók piacának lassú felfutása miatt...

nonewfactory

    A Volkswagen Kelet-Európában keresett helyszínt az elektromos autók akkumulátorait gyártó újabb gigagyárá-hoz. A cégnek már működik vagy épül három akkumulátorgyára a németországi Salzgitterben, a spanyolországi Valenciában és a kanadai St. Thomasban. Ennek a három gyárnak a termelési pontenciálja évi mintegy 200 GWh.

    A VW mondott le a tervről, de a végleges döntést 2025-re halasztotta. A cseh kormány, amely korábban 9 mrd. koronás (141 milliárd forint) támogatást szavazott meg a német projektnek, azonban nem tud várni 2025-ig, ezért új beruházókat fog keresni az ipari park számára – hívta fel a figyelmet a cseh miniszterelnök, megjegyezve: „-Mindezek ellenére kapcsolatban maradunk a VW-vel és folytatjuk a tárgyalásokat”.

    Jozef Síkela ipari és kereskedelmi miniszter azt mondta, hogy a kormányzat öt külföldi befektetővel tárgyal ak-kumulátorgyárak építéséről. Részleteket azonban nem volt hajlandó elárulni.
    Klaus Zellmer, a Skoda Auto elnök-vezérigazgatója újságíróknak szerdán racionálisnak nevezte a VW döntését. Ugyanakkor azt mondta: az autóipar átalakulása elkerülhetetlen.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.