Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Évente majdnem 3000 km ingyenesen...
2023.04.15.
Újdonság a Volkswagentől

Évente majdnem 3000 km ingyenesen...

Az ABT napelemes tetőt fejlesztett a Volkswagen ID Buzz számára

idbuzzsolar

    A Volkswagen ID Buzz lakókocsis változata hamarosan megérkezik, ami nagy dobás lehet majd egy olyan jármű számára, amely már most jelentős sikernek örvend. Ezt megelőlegezve a konszern összes márkája számára rég-óta tartozékokat gyártó ABT csapata egy olyan tetőre szerelhető fotovoltaikus rendszert állított össze, amely ugyanúgy hasznos lehet a normál változatokon, köztük a Cargón is, mint a leendő lakóautón.

    A napelemes modulokat a kifejezetten az elektromos járművekkel foglalkozó e-Line részleg fejlesztette ki, és ahhoz a hosszú tengelytávú változathoz tervezték, amely idén nyártól lesz kapható az Egyesült Államokban. Az ABT szerint ugyanis a korlátozott tetőfelület és a napelemmodulok bonyolult formái miatt nehéz és túlságosan drága lenne ezt a lehetőséget a rövid változatokhoz kínálni, ugyanakkor hozzátették, hogy már az oldalak kihasz-nálásán is dolgoznak.
    Az ABT állítása szerint ideális körülmények között akár 600 watt csúcsteljesítmény is a vásárlók rendelkezésére állhat. A tetőpanelek által termelt tiszta, ingyenes energiának különösen a napos területeken elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy évente akár 1865 mérföld, azaz közel 3000 km plusz hatótávolságot érjenek el. A vizsgált ol-dalsó panelek hozzáadásával ez az érték elérné az 1000 wattot és az évi több mint 2000 mérföldet (3200 km).

    Az ABT a tetőn elhelyezett panelek alkalmazását kiváló megoldásnak tartja az ID mozgásterének növelésére. Egy lakóautó-felépítményen, mint például a 2025-ben érkező California, lehetséges lenne a hűtőszekrény, a belső világítás vagy más berendezések áramellátása, miközben az akkumulátortartalék legalább egy részét meg lehetne spórolni.
    A megoldás azonban csak a jövő évtől lesz elérhető, az ABT ugyanis arra számít, hogy a napelemes tető 2024 elején kerülhet gyártásba. Addig is a Volkswagennel közösen dolgoznak azon, hogyan lehet közvetlenül a gyárban, a szériaautók összeszerelése során beépíteni a megoldást, ezzel is optimalizálva az időt és a költségeket.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.