Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A VW az Euro7 miatt késleltetheti olcsó villanyautóját
2024.01.14.
Újdonság a Volkswagentől

A VW az Euro7 miatt késleltetheti olcsó villanyautóját

Egy német médiajelentés szerint

lateidall

    Egy német médiajelentés szerint a Volkswagen azért késlelteti egy új, olcsóbb elektromos autó sorozatgyártá-sát, mert a lazább Euro 7 szabályozással a tervezettnél tovább tudnak kisebb, belső égésű motoros autókat érté-kesíteni.
    A tavaly márciusban bemutatott ID.2all koncepción alapuló kis villanyautó sorozatgyártása így a tervezett 2025 helyett 2026 májusában kezdődhet – írta az Automotive News Europe a német Auto Motor und Sport nyomán.
    A sorozatgyártású ID.2allt 25 000 eurónál alacsonyabb alapáron tervezik értékesíteni, bár ez kezdetben csak 20 ezer euró volt, de belátták, hogy ez esélytelen.

    A VW és más európai autógyártók arra számítottak, hogy az évtized végére ígért Euro 7-es környezetvédelmi szabályok miatt már nem lesznek képesek nyereségesen értékesíteni belső égésű motoros kisautókat, ezért a vil-lanyautókra kezdtek fókuszálni.

    Végül az az uniós országok megállapodtak abban, hogy nem változtatják meg a személygépkocsikra és kiste-herautókra vonatkozó jelenlegi Euro 6-os vizsgálati feltételeket és kibocsátási határértékeket, ami azt jelenti, hogy a kis belső égésű motoros személygépkocsik továbbra is gyárthatók olyan költséges korszerűsítések nélkül, ame-lyek veszteségessé tennék gyártásukat.

    A német lap szerint ennek ellenére is bemutatják a VW ID2all végleges verzióját 2025-ben, legfeljebb 2026 máju-sáig nem gyártanak belőle olyan sokat.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.