Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A VW-csoport is rábólintott a robbanómotorok 2035-ös betiltására
2022.06.18.
Újdonság a Volkswagenről

A VW-csoport is rábólintott a robbanómotorok 2035-ös betiltására

A múlt héten az Európa Tanács úgy döntött, hogy kitart a belső égésű motorral hajtott autók 2035-től tervezett tilalma mellett.

NoOtto2035

    Az új törvény - amelyet még az év folyamán meg kell vitatni az egyes uniós tagállamokban - kiváltot-ta Európa legnagyobb gazdaságainak reakcióit. Németországból és Franciaországból is érkeztek olyan hangok, amelyek azt kifogásolták, hogy a terv túl ambiciózus, túl  drága és rendkívül negatív ha-tással lesz az egész iparágra.

    A kontinens két legnagyobb autógyártója, a Mercedes-Benz és a Volkswagen viszont hangsúlyozta, hogy megvalósíthatónak tartják a tervet.

    Az első reakció Wolfsburgból érkezett. Ott támogatásukról biztosították a belső égésű motorral haj-tott autók betiltását a következő évtized közepétől. Az EU szén-dioxid-mentesítési stratégiája "ambici-ózus, de megvalósítható" - mondta a Volkswagen, hozzátéve, hogy az elektromos mobilitás felé való elmozdulás "visszafordíthatatlan".

    A VW azt is elmondta, hogy "ez az egyetlen ökológiailag, technológiailag és gazdaságilag észszerű módja a belsőégésű motorok mielőbbi leváltásának" - írja az Automotive News.

    A két nagy német konstruktőr mellett a Ford, a Stellantis és a Jaguar is azon gyártók közt van, melyek támogatják a belső égésű motorok 2035-től történő európai megszűnését.

    Mielőtt azonban a jogszabály hatályba léphetne, még mind a 27 uniós tagállamnak ratifikálnia kell azt. Az olyan nagy gazdaságok, mint Németország, Franciaország és Olaszország ellenzik a tervezet jelenlegi formáját. Ez enyhén szólva is bonyolíthatja a helyzetet.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.