Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A VW új villanyautó-platformja 700 kilométeres hatótávot ígér
2022.12.11.
Újdonság a Volkswagentól

A VW új villanyautó-platformja 700 kilométeres hatótávot ígér

A Volkswagen bejelentette az új platformot, amivel a jövőben nagyobb hatótávú elektromos autókat építenek.

Accumuboost

    Az eddig is létező, MEB platformot fejlesztik tovább MEB+ néven. Az új változat nagyobb hatótávot és gyorsabb töltést tesz lehetővé a jövő modelljei számára.
A Volkswagen gyártó szerint már az MEB is egy remek platform, de ahhoz, hogy versenyben tudjanak maradni, to-vábbi fejleszésekre van szükség. Az MEB+ az MEB-hez hasonlóan egy széles körben felhasználható, moduláris platform, amire sokféle modellt lehet a későbbiekben építeni.
    Jelentős fejlesztés, hogy az MEB+ platformra épülő autók hatótávja elérheti a 700 kilométert is. Ebben segítsé-gükre lesz, hogy új akkumulátor-cellákat is használnak, melyeket előreláthatólag 175-200 kW-tal is lehet majd töl-teni.

    A VW 2026-ig tíz új modellt szeretne bemutatni, amik valószínűleg már erre a platformra épülhetnek. Annyit elá-rultak, hogy terveznek egy olcsó belépő modellt, aminek az ára nagyjából 25 ezer euró lesz.
    A Volkswagen 2019 óta használja az MEB platformot, az első erre épülő modelljük pedig az ID.3 volt. Azóta több, mint 670 ezer MEB alapú autót adtak el, amiből nagyjából félmillió darab volt Volkswagen. A maradékot az Audi, a Skoda és a Cupra modelljei adták.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.