Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Adatlopás: a kínaiak éveken át hekkelhették a VW-eket?
2024.04.23.
Újdonság a Volkswagentől

Adatlopás: a kínaiak éveken át hekkelhették a VW-eket?

Aggasztó információk kerültek napvilágra a Volkswagenekkel kapcsolatban...

chinesehack

A német gyártó informatikai rendszeréből hosszú éveken át loptak adatokat kínai hekkerek – derül ki a ZDF és a Spiegel közös oknyomozó projektjéből, szúrta ki a Telex.
    Az autók rendszerének feltörésére és az adatlopásra körülbelül 40 dokumentum a bizonyíték, illetve több, belsős forrás is beszélt az újságíróknak az ügyről. Különösen nyugtalanító, hogy a hekkerek a kínai államhoz köthetők.
    Az eddigi információk szerint a hekkerek 2010-ben kezdtek dolgozni az informatikai rendszerek feltörésén. 2011 és 2014 között szinte biztos, hogy sikerült is megszerezniük sok értékes adatot: közel 20 ezer dokumentumot lop-hattak el, amit a Microsoft egy nem nyilvános levelezésben a világ legnagyobb kibertámadásának nevezett.

    A Volkswagen tudomására jutott a dolog, ami után úgy megerősítették a rendszereiket, hogy a hekkerek többé nem jutottak be. Az adatlopás tematikusan zajlott: a benzinmotorok fejlesztésére, a váltók fejlesztésére – utóbbin belül kimondottan a duplakuplungos egységekre – voltak leginkább kíváncsiak a behatolók.

    A ZDF szerint arra nincs közvetlen bizonyíték, hogy a hekkerek állami megbízásból dolgoztak, ugyanakkor erre nagyon sok körülmény utal. A szálak a kínai katonai hírszerzés irányába vezetnek...

    Kína azt mondja, hogy a kiberkémkedés minden formáját elítélik, ezzel párhuzamosan tagadták, hogy az állam-nak bármilyen köze lenne ehhez az egészhez. A helyzet abból a szempontból is problémás, hogy a kínaiak így o-lyan részletekhez is hozzájuthattak az autókkal kapcsolatban, amiket felhasználhattak a sajátjaik fejlesztésénél, ami hatalmas versenyelőnyt jelenthet, vagy lehet, hogy már jelentett is.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.