Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az új Golf GTI és az új crossover is Németországból jön majd
2023.10.08.
Újdonság a Volkswagentől

Az új Golf GTI és az új crossover is Németországból jön majd

A Golf jövője elektromos, mint ahogy a GTI is villannyal tér vissza a sebességhajszoláshoz

neu gti

    A gyártás ráadásul marad Wolfsburgban, mert ezt kívánja a költséghatékonyság és a német szakszervezetek is.

Thomas Schäfer Volkswagen CEO bemutatta a cég 2028-ig publikus gyártási tervét, melyből kiderül, hogy a MEB Evo és a PPE platformok mellé bejön az elektromos hajtás következő generációját meghatározó SSP is. Mindez Wolfsburggal párhuzamosan Zwickau modernizált gyárában is.
    Az elektromos Golf mellé Wolfsburgban jön egy kompakt crossover is, illetve 2025-től itt gyártják az új Tiguant és a Tiguan Allspace utódját is. Mivel a VW mostani városi modelljei is elég jól mennek, az elektromos utódtól is hasonló számokat várnak.
    Ezen a téren Kínát úgy tervezi megverni az EU, hogy a kontinensen belül, zöld energiával szeretne olcsóbban jár-műveket gyártani. A szén-dioxid terhelést csak így lehet életciklusra vetítve megfelelő arányban csökkenteni, már-pedig a cél ez a versenyképesség megőrzése mellett.
    Wolfsburgban tényleg sok technológia megfér egymás mellett, hiszen bár a cél az egyszerűsítés és a gazdasá-gosabb és olcsóbb gyártás, a terület maga 6,500,000 m², 75 kilométernyi úthálózattal és 60 kilométernyi vasúti pályával.
    Valószínűleg mindenki örül neki, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben a Golf nem vész el, csak átalakul.
    Ami az SSP-t illeti, az tényleg a jövő zenéje, viszont bármilyen méretű elektromos járművet építhet majd rá a VW. Kérdés, hogy lehetősége nyílik-e majd a Cuprának egy sportos csúcsmodell megalkotására. Azt tudjuk, hogy sze-retnék.
    Az új GTI 2027-ben jön, ha minden úgy alakul az egyelőre 2028-ig tisztázott tervvel, ahogy most a VW mondja. Elektromos fronton fel kell kötni a nadrágszíjat, mert jönnek az újdonságok, Európa, benne Németország és bará-tai pedig könnyen lemaradhatnak.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.