Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Az üzemi tanácson akad el a Volkswagen olcsó kisautója...?
2024.04.25.
Újdonság a Volkswagentől

Az üzemi tanácson akad el a Volkswagen olcsó kisautója...?

Renault + Volkswagen = Amsterdam

Amsterdam

    Nem titok, hogy a Volkswagen a még készülő ID.2 ára alá is szeretne bemenni egy még olcsóbb, még kisebb vil-lanyautóval, ahogy azt is megerősítették már, hogy az egyik forgatókönyv szerint az új Renault Twingo alapjait ven-nék meg ehhez.

    A német Manager Magazin úgy tudja, a Renault és a Volkswagen konszern tulajdonképpen már meg is egyeztek az Amsterdam kódnéven futó autó gyártásának részleteiről. A Renault a platformot , a motorokat a VW gyártaná, a kocsikat pedig a Renault szlovén gyára állítaná elő Novo Mestóban mindkét autógyártó számára.

    A Volkswagen belső szabályzata szerint azonban minden stratégiai döntést jóvá kell hagynia az üzemi tanács-nak is, ám ők egyelőre nem hajlandóak rábólintani a megállapodásra. Véleményük szerint ugyanis elfogadhatat-lan, hogy miközben a Volkswagennek alacsony kihasználtsággal működnek saját üzemei, egy másik vállalat gyárt-sa az új olcsó kisautót. Attól is tartanak, hogy még az akkucellák is a konszern új kanadai gyárból érkezhetnek majd, mivel állítólag még a szállítással együtt is olcsóbb ezek importálása, mint a német gyártás. Az autógyártó így most több forgatókönyvet is vizsgál, ezek között szerepel egy teljesen saját fejlesztés is, ám félő, hogy a ma-gasabb költségek mellett ez időben is tovább tart majd, így csak 2029-ben érkezhet meg a 20 ezer eurós kisautó.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.