Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Carl Hahn emlékére
2023.01.16.
Újdonság a Volkswagentől

Carl Hahn emlékére

96 éves korában elhunyt Carl Hahn, a Volkswagen korábbi vezérigazgatója, aki sokat tett azért, hogy a német márka és a VW Bogár híressé váljon világszerte

RIPCarlHahn

    Carl Hahn 1926-ban született a kelet-németországi Chemnitzben, és a berni egyetemen szerzett doktori címet. A VW-hez 1954-ben csatlakozott, és 1982-ben lett a vállalat vezetője.Carl Hahn az 1980-as években a Volkswagen-csoport nemzetközi terjeszkedését koordinálta.

     Hivatali ideje alatt a Volkswagen többek között gyárakat épített Kínában, felvásárolta a Seatot Spanyolország-ban és a Skodát Csehországban.

    „Addig túlságosan Németországra koncentráltunk, nemzeti márka voltunk, nem pedig globális. A Seattal kezd-tük, és akkor tudtunk kikecmeregni a gödörből, amikor a német gyáraink kivétel nélkül mind veszteségesen mű-ködtek” – mondta Hahn az Automotive News Group német nyelvű, Automobilwoche című kiadványának adott 2020-as interjújában.

    Nagy szerepe volt abban, hogy az Audi beléphetett a korszerű luxusautók szegmensébe.

    Az 1960-as években Ő irányította a VW amerikai üzletágát, nem kis részben neki köszönhető, hogy a híres Bogár az amerikai popkultúra ikonjává vált. Az üzleti stratégiával kapcsolatos nézeteltérések miatt 1972-ben átigazolt a Continental gumiabroncsgyártóhoz, majd 10 évvel később visszatért a céghez.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.