Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Csúcskategóriás villanyszedánt villantott a Volkswagen
2023.01.14.
Újdonság a Volkswagentől

Csúcskategóriás villanyszedánt villantott a Volkswagen

Okos-álcafestéssel, hangvezérelt légkondicionálóval és kormányfűtéssel lép be a felső kategóriába elektromos kínálatával is a Volkswagen

id7

    A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES) mu-tatta be első tisztán elektromos hajtású szedánját a Volkswagen. Jó ideje a levegőben lógott már az ID.7 érkezé-se, amit jól mutat, hogy gyakorlatilag egy és ugyanaz, mint az ID. Aero tanulmányautó, amiről tavaly nyáron rántották le a leplet.
    Csakúgy, mint a szintén globális piacra szánt ID.4 esetében, a wolfsburgi márka MEB-, azaz moduláris platform-ja adja az alapot. Ez az ID.7-nél nemcsak a hatékonyabb energiafelhasználást és a hatótávolság növelését jelenti, de a tető hátrafelé dőlő, íves kialakítása hozzájárul a típus jó légellenállási együtthatójához. Ezt egyelőre nem számszerűsítették, ahogyan a legfőbb műszaki paraméterek sem ismertek, de a WLTP-ciklus alapján akár 700 km megtételére is képes egy töltéssel.

  Az új modellt még csak álcafestéssel láthatja a nagyközönség. Persze, 2023-ban ez sem hagyományos álcafes-tés már: digitális dizájnja interaktívan világítja meg a szedán egyes területeit, ehhez 40 réteg festék került a karos-szériára – egyes rétegek a vezethetőséget erősítik, de olyanok is vannak, amik szigetelő funkciót látnak el. A ka-rosszéria megvilágítása hangvezérelt, és összesen 22 terület irányítható külön-külön. A motorháztetőn és az autó két oldalán található QR-kódok a fizikai és a digitális világot kapcsolják össze, miközben a (majdnem) végső széri-amodell kontúrjait is elfedik.

    Előszeretettel hangsúlyozzák az új modell kapcsán, hogy az innovációra és a kényelemre épít. Erről tanúskodik a digitális műszercsoport kialakítása, a 15”-os (38 centiméteres) képátlójú képernyőbe épített infotainment-rend-szer beépítése, de intelligencia szempontjából is új szintre lép a Volkswagen. Az ID.7 ugyanis már kulcs alapján érzékeli, ha közlekedik a jármű vezetője, és az aktuális időjáráshoz igazodva elkezdeni hűteni vagy fűteni a bel-teret. A rendszer emellett arról is gondoskodik, hogy szabályozza a levegő áramlását, annak lehető leggyorsabb eloszlása érdekében. A folyamatokat – zóna szerint – külön-külön lehet aktiválni a kijelzőn, illetve el is menthetők a beállítások.

    Sőt, még a „szép szóra” is hallgat: ha azt mondjuk, hogy „Helló, Volkswagen, hideg a kezem!”, az ID.7 kormány-fűtése hangvezérlés útján aktiválódik.

    Thomas Schäfer, a Volkswagen személyautó-szegmensének vezérigazgatója a bemutatón elmondta, hogy az ID.7-tel a márka elektromos kínálata is belépett a felső kategóriába. Elmondása szerint a „csúcstechnológiát és minőséget” kínáló ID.7 egyike annak a tíz új villanyautónak, amit 2026-ig piacra akar dobni a Volkswagen. Az új modellt Emdemben fogják gyártani az európai piac részére.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.