Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egy életerős Kübelwagen
2024.05.31.
Újdonság a Volkswagentől

Egy életerős Kübelwagen

1944-ből

kübelwagen1944

    A második világháborúban a Wehrmacht által használt terepjáró ezen 80 éves példánya egészen kiváló egész-ségi állapotnak örvend. A VW Bogár által használt platformra épített kicsi és könnyű terepjáróból, a Ferdinand Por-sche által tervezett Kübelwagenből (Typ 82) mintegy 50 ezer példányt gyártottak a második világháború során, melyek java része elpusztult. Most azonban feltűnt a színen egy egészen kiváló állapotú példány, mely a napokban 99 000 dolláros, vagyis átszámítva mintegy 35 millió forintos áron cserélt gazdát.
A fotón látható kocsi 1944-ben készült, vagyis már azt az erősebb és nyomatékosabb, 1 helyett 1,1 literes , léghű-téses benzinmotort vonultatja fel, melyet a 43-es ráncfelvarráskor kapott meg a típus. A Kaliforniában eladásra kí-nált, 25 lóerős teljesítményű, négyfokozatú kézi váltós és 16 colos kerekű kocsi kilométerórája 31 ezres értéket mutat.
    A 3,74 méter hosszú, vászontetős terepjáró végsebesség 80 km/h magasságában alakul.A hátsókerék-hajtású, független felfüggesztésű négyszemélyes Kübelwagen mindössze 725 kilogrammot nyom a mérlegen, ily módon 3 mázsával könnyebb az amerikai riválisánál, a legendás Jeepnél, a Willys MB-nél.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.