Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egy ideje már nem titok, érkezik a villany-Golf
2023.02.18.
Újdonság a Volkswagentől

Egy ideje már nem titok, érkezik a villany-Golf

Márciusban bemutatkozik az elektromos Golf prototípusa

egolf2023

    A Volkswagen bejelentette, hogy a következő Golf és Golf GTI elektromos lesz, a következő hónapban pedig a német cég bemutatja a következő generációs Golf prototípusát, májusban pedig a prototípus GTI változatát.

    Mindkettő elektromos lesz a Golf szériaváltozata pedig 2025-re várható. Ez valószínűleg az ID.Golf nevet fogja viselni, és gyakorlatilag a korábban ID.2 néven ismert modellnek felelhet majd meg.

    Az autó megtartja kompakt méreteit és az elektromos Golf körülbelül 4,25 méter hosszú lesz, ami alig rövidebb, mint a jelenlegi Golf (4,28 méter), és majdnem azonos az ID.3-mal (4,26 méter). A frissített MEB+ platformra épül majd, és lítium-vasfoszfát akkumulátor fogja táplálni. Egy és két villanymotoros változatban kínálják majd, az ak-kumulátor pedig akár 200 kW-os gyorstöltőt is támogat. Tömege várhatóan 1600 és 1700 kg között lesz.

    Az újdonság a Barcelona melletti Martorell üzemében készül majd. Ez az üzem évente több mint 500 000 VW-csoportbeli elektromos járművet fog gyártani.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.