Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egy időre szünetel a VW ID.3 gyártása
2023.10.08.
Újdonság a Volkswagentől

Egy időre szünetel a VW ID.3 gyártása

A vásárlók száma nem növekedik az elvárt  mértékben...

id3pause

    A kezdeti nagy fellendülés után nagyon úgy néz ki, hogy érezhetően visszaesett a kereslet a Volkswagen-csoport bizonyos elektromos modelljei iránt. A Volkswagen éppen ezért szünetelteti egy ideig az ID.3 gyártását.

    Nagyon úgy néz ki, hogy a németeknél gyártás gyorsabban megy, mint ahogyan a megrendelések érkeznek be, ami óriási készletfelhalmozást eredményez, ha nem lépnek időben a gyáriak. A lépés pedig meg is történt, azaz a közlemény szerint az ID.3 gyártása októberben két hétre leáll, hátha addig rendeződik a helyzet.

    Pletykaként felrepült az a hír is, hogy a drezdai üzem teljes felszámolását tervezik, ezzel évi 20 millió eurós meg-takarítást hozva az anyacégnek. Mindezek mellett a zwickaui üzemben nem-rég bejelentette a vezetőség, hogy mégsem tudják teljesíteni azt a tervet, hogy 269 ideiglenes munkavállalónak állandó szerződést kínálnak, mivel a megváltozott piaci helyzet és az elektromos kínai autók térnyerése miatt érezhetően csökken az érdeklődés a né-met villanyosokra.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.