Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egyelőre meghiúsul a VW és a Stellantis bányászati projektje
2023.10.08.
Újdonság a Volkswagentől

Egyelőre meghiúsul a VW és a Stellantis bányászati projektje

Júniusban a Volkswagen, a Stellantis és a Glencore bányászati vállalat bejelentette, hogy két akkumulátornyersanyagot előállító bányászati projekt elindításán dolgoznak

glencore

    Nem valósul meg a Volkswagen és a Stellantis terve, miszerint két brazil bányát vettek volna meg akkumuláto-rok nyersanyagának előállításához a Glencore bányászati csoporttal közösen. A felek a felvásárlási céllal létreho-zott ACG vállalaton keresztül kötöttek volna üzletet, az ACG közleménye szerint azonban „az erőfeszítések ellené-re semmilyen módosítással nem volt elfogadható a beruházási egyezmény”. A szerződés emiatt felfüggesztésre került.

    A Reuters hírügynökség több forrás alapján azt állítja, hogy az ACG 300 millió dolláros vételi ajánlata idejében a kisebb részvényesek már semmilyen érdeklődést nem mutattak a projekt iránt, annak ellenére, hogy a Stellantis és a Glencore főrészvényesként voltak jelen. Egy belső értesülés szerint „az üzlet a költségek miatt vallott kudarcot”.

    A nikkel ára 37 százalékot esett az év kezdete óta, és az ACG által fizetendő ár magasabb volt, mint amit a be-fektetők reálisnak gondoltak volna az áresés után. Az alacsony érdeklődés miatti újratárgyalások is sikertelenek voltak a jelentés szerint.
    A bányák felvásárlásának terve idén júniusban lett hivatalosan bejelentve. Nem volt jó az időzítés, mivel az ACG eredetileg egy olyan időszakban akart volna szert tenni a két bányára, amikor egyre nő a nikkel és a réz utáni kereslet.

    Nem ez az első alkalom, amikor egy lehetséges vásárló kihátrál a bányák mögül. Egy dél-afrikai vállalat tavaly próbálkozott meg a beruházással, végül azonban visszalépett tőle egy „geotechnikai eseményre” hivatkozva. Ak-kor egy 1,2 milliárd dolláros kártérítési igénnyel jogi útra léptek, aminek 2024-ben fognak megkezdődni a tárgyalá-sai. Az még nem tisztázott, hogy az ACG-nek szembe kell-e néznie ehhez hasonló jogi következményekkel.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.