Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Első kínai autógyártóként a SAIC-VW gyártott 27 millió autót
2023.11.29.
Újdonság a Volkswagentől

Első kínai autógyártóként a SAIC-VW gyártott 27 millió autót

Egy rózsaszín ID.3-as villanyautó lett a jubileumi példány

saic-vw 27m

    Ünnepel a SAIC-VW kooperáció, hiszen első kínai autógyártóként ők készítettek 27 millió autót. A jubileumi pél-dány egy rózsaszín színű felfrissített Volkswagen ID.3-as lett.

    A Távol-Keleten egy fél lépéssel Európa előtt jár a VW elektromos kompaktja, hiszen ott nem csak a színpaletta szélesebb (a Fresh Berry rózsaszín ráadásul színátmenetes fényezés, emellett a Fjord Blue az új szín), de elöl-há-tul megvilágított márkajelzésekkel rendelkezik. Kínában a VW ID.3 indulóára 125 900 jüan, azaz 6,1 millió Ft állami támogatások előtt…

    A SAIC-VW vegyesvállalat 1983. április 11-én készítette el az első autót, még külföldről küldött készletekből sze-relve össze a Volkswagen Santanát. 1993-ra érte el a 85%-os helyi alkatrész-arányt a cég, ekkora fejlesztették az üzemet évi 100 000 autós kapacitásúra. Mivel magánszemélyek csak a kilencvenes évektől birtokolhatnak autót Kínában, az első években csak állami megrendelésekre dolgozott a SAIC-VW, a szabadpiac megérkeztekor aztán a közbeszerzéseken a megfelelő műszaki paraméterek elvárásával biztosított Sanghaj városa némi előnyt a gyá-rnak. Jelenleg 9 autógyára van a SAIC-VW-nek évi közel 2 millió autós kapacitással.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.