Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Eltűnik a manuális váltó a Golf kínálatából
2023.06.22.
Újdonság a Volkswagentől

Eltűnik a manuális váltó a Golf kínálatából

Jövőre már csak automata váltóval lehet rendelni a Volkswagen Golf modelleket

nomanualgear

    A VW az emissziós normákra hivatkozva kukázza a kézi váltogatás lehetőségét.

    A Volkswagen alaposan átalakítja a palettáját a közeljövőben, s most egy újabb változtatás derült ki, mégpedig a Golf kínálatát illetően.

    Kai Grünitz, a Volkswagen technikai fejlesztésért felelős igazgatója árulta ugyanis el egy interjúban, hogy az egy-re szigorodó emissziós szabályozások betartásának érdekében most már minden eszközt be kell vetniük. Ezek között van az is, hogy bár a jelenlegi felállás szerint a Golf az utolsó generációját éli, amíg ez kifut, addig is kive-szik a kínálatból a manuális váltót és csak az automata szerkezetet tartják meg, bármilyen kivitelről és szériáról van szó.

    Az automata DSG váltó ugyanis 2 g/km-el kedvezőbb károsanyag-kibocsátást tud felmutatni, mint a kézzel kap-csolgatós szerkezetek, ami első blikkre nem egy gigantikus eltérés, de sokezer autó esetében már összeadódnak a kis számok is.

    Persze, nem a Volkswagen az első márka, mely hátat fordít a manuális váltóknak. Egymás után lépik ezt meg a gyártók, ráadásul nem csak azért, mert ezzel is lehet faragni a kibocsátási számokon, hanem nemes egyszerűség-gel a vásárlók döntő többsége már eleve az automata lehetőséget keresi a kényelmi szempontokat szem előtt tartva.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.