Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Ennél a Bogárnál nem az ár döbbenet...
2023.10.08.
Újdonság a Volkswagentől

Ennél a Bogárnál nem az ár döbbenet...

...hanem az órájában lévő összesen 3 km. !

3km beetle

    Erre mondják azt, hogy alkalmi vétel: a napokban rekordösszegért csaptak le egy kabrió kivitelű Volkswagen Bogárral, amivel szinte nem is mozdultak az elmúlt majd’ 45 évben.

    Még az aukció szervezőit is meglepte, mekkora licitháborút robbantott ki a múlt héten egy kabrió kivitelű, 1979-es évjáratú Volkswagen. Nos, nem is egy hétköznapi, és pláne nem egy viharvert Bogárról van szó, hanem egy, a barnának egy egészen egyedi árnyalatában (Brazil Brown) pompázó kabrióról, hozzáillő belsővel és tetővel.
    Ha ez sem elég, az utolsó jobbkormányos Karmann-kabriók egyikeként tartják számon, ami szinte végig egy rak-tárban porosodott, amióta 1979-ben legyártották, ami azt jelenti, hogy 44 év leforgása után is mindössze 3, azaz három kilométert mutat a számlálóóra. S bár a külvilágtól elszigetelten tengette az éveit, vigyáztak rá, mivel a ponyva is csak nemrégiben, egy szomorú haláleset miatt került le a Volkswagenről.

    Ezek ismeretében az már egyáltalán nem meglepő, hogy eredeti használati útmutatóval és szervizkönyvvel ke-rült kalapács alá, de minden bizonnyal a szinte újszerű állapota az, ami valakinek a becsült leütési ár több mint négyszeresét is megérte. Eredetileg 10-12 ezer fontra, azaz körülbelül 4,5-5,4 millió forintra saccolták a kocsi érté-két, ehhez képest 49 500 fontért vitték el, ami a mostani árfolyam szerint közel 22,3 millió forintnak felel meg. A Classic Car Auctions szerint ez egyértelműen rekordösszeg egy Bogárért.

    A jellegzetes formához viszont általában nem párosult egetrengető erő és teljesítmény. A 1303 SL változatát négyfokozatú manuális váltóval és 1,6 literes motorral szerelték, ez utóbbi csupán 53 lóerős teljesítményre képes. Illetve jelen esetben még az is kérdéses, hogy képes-e rá egyáltalán, hiszen 1983 óta, azaz 40 éve be sem indítot-ták…


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.