Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Extrémmé alakított, legendás kisbuszokkal tisztelegnek az utód érkezése előt
2023.03.15.
Újdonság a Volkswagentől

Extrémmé alakított, legendás kisbuszokkal tisztelegnek az utód érkezése előt

A Type 2 segítségével vág múltidézésbe a Volkswagen

extrémtype2

    Nagyon ritka, hogy egy autógyártó saját modelljei átalakítása terén extrémebb megoldásokhoz nyúljon, de a VW a most hétvégi "Amelia Concours d’Elegenace" kedvéért, illetve az ID. Buzz közelgő amerikai bemutatkozása ked-véért kivételt tett. Leporolta a wolfsburgiak Type 2-jét, vagyis a Transporter elődjét az amerikai importőr – a típust 1949-től gyártják, melynek utódjáként az ID. Buzz tekinthető, Transporterként pedig hivatalosan az 1990-ben debü-tált negyedik generációtól kapható.
    A jeles alkalomból az első generációs modellek egyes darabjait vetették be, amiket Európában, illetve a tengerentúlon 1950 és 1967 között gyártottak. Közülük a legextrémebb kétségkívül a négytengelyűvé alakított, fél-lánctalpas változat.

    A Volkswagen haszongépjármű-részlegének egyedülálló darabján kívül az Egyesült Államokba szállított, egyik legrégebbi kisbuszával, egy tűzoltóvá alakított, pick-uposított változattal, valamint egy lakóautó-példánnyal teszi tiszteletét az éves eseményen a márka. Három példány egyenesen a szórakoztatóipar egyik legklasszikusabb korszakába ível vissza:

- az egyik a Változó világ című, 1982-ben bemutatott romantikus vígjátékban szerepelt,
- a hippi kinézetű a Woodstocki Fesztiválon leleplezett Light Bus másolata,
- a harmadik pedig a néhai Jerry Garcia személyes busza, aki a tengerentúlon énekes-dalszerző-gitárosként tette le a névjegyét – 1960-tól egészen haláláig, 1995-ig.

    -"Kevés jármű rajongói rendelkeznek annyira sokszínű csoporttal, mint a Volkswagen Type 2-é" – mondta Matt Orendac, a Concours Group alelnöke. Az idei kiállítás kapcsán elmondta, hogy a Transporter történetét meséli el, a személy- és az áruszállításban betöltött szerepe mellett azt is érintve, miképpen szolgált mentő- vagy tűzoltóautó-ként. „A Volkswagen kisbusza egy kultikus ikon Amerikában, és alig várjuk, hogy megírhassuk a történet követke-ző fejezetét az ID. Buzz-zal” – tette hozzá Cameron Batten, a Volkswagen amerikai kirendeltségének kommuniká-ciós igazgatója.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.