Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Felvillanyozó sárdagasztás
2022.09.16.
Újdonság a Volkswagentól

Felvillanyozó sárdagasztás

Menő raliautót faragtak az elektromos Volkswagenből - ID.Xtreme

DumpID4

    A tisztán elektromos hajtású terepjáró 382 lóerős – míg az alapmodell 295 lóerős teljesítményre képes –, s mi-vel különleges futóművel megemelték a hasmagasságát, vaskosabb, 18 hüvelykes gumikkal, módosított ütközőe-lemekkel és izgalmas formavilággal alakították át az ID.4-et, így raliautóként akár komolyabb terepekkel is képes megbirkózni. Sárvédői 3D-s nyomtatással készültek, amik nagyjából 5 centiméterrel szélesebbek a sztenderd ele-meknél. Az elektromos technikát alulról alumíniumborítás védi, ezáltal kisebb eséllyel sérülnek az alkatrészek egy esetleges akadálynak való ütközés esetén.
    Úgy értek nagyobb motor-teljesítményt, hogy szoftveresen "megpiszkálták" a hajtásláncot, mondván, a MEB-platform óriási technikai potenciállal bír. Ugyanakkor csendes mivoltából fakadóan elkerülhetetlen a hanggenerá-tor alkalmazása, de azzal állítólag egészen egyedit alkottak.

    Az ID.Xtreme bemutatásával a Volkswagen elsősorban a fenntarthatóságra akarja felhívni a figyelmet, így a tí-pust egy korábbi, de már használaton kívüli tesztautó felvértezésével alkották meg, amiben egy használt, 82 kWh -s akkumulátor biztosítja az energiaellátást. Az új autó először egy villanyautó-találkozón mutatkozik be, melynek a svájci Locarno ad majd otthont. Közúti gyártást ugyanakkor nem terveznek az ID.Xtreme esetében, ezzel párhu-zamosan azonban azt hangsúlyozzák, ez nem feltétlenül jelenti a projekt végét. Egyáltalán nem új keletű a Volks-wagentől, hogy izmos elektromos autóval rukkol elő – elég csak az ID.R-re gondolni, ami számos rekordot döntött meg, illetve állított fel.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.