Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Frissült a Volkswagen ID.3
2023.03.15.
Újdonság a Volkswagentől

Frissült a Volkswagen ID.3

Felfrissített design, színvonalasabb anyagválasztás és a vezetéstámogató rendszerek legújabb generációja

newid3

    Két és fél évvel az első generáció piaci bevezetését követően kiterjedt modellfrissítéssel érkezik a piacra a Volkswagen első, tisztán elektromos hajtásrendszerű modellje.

    A legújabb szoftverek mellett immár még karakteresebb külső és kifinomultabb belső kialakítás jellemzi e kom-pakt elektromos modellt. A színpalettát olyan új árnyalatok bővítik, mint például a sötét olivinzöld, miközben igé-nyes, nem állati eredetű és hosszú távon fenntartható előállítású anyagok tükrözik a Volkswagen az ID. családban alkalmazott stratégiáját.

    Még karakteresebb megjelenés jellemzi az alsó-középkategória tisztán elektromos modelljét. Eleje az átdolgo-zott hűtőlevegő-nyílásokkal és a nagyméretű, fényezett felületekkel minden irányból rátekintve magabiztos és ba-rátságos benyomást kelt, aminek egyik alapjául az új lökhárító szolgál. Mivel eltűnt a szélvédő előtti fekete sáv, a motortérfedél hosszabbnak hat, miközben új szélső alakzatai tovább nyújtják az orrkialakítást. A Volkswagen ter-vezői az első kerekek körüli kedvezőbb légáramlással (Air Curtain) optimalizálták az aerodinamikai tulajdonságo-kat. Hátul immár az osztott lámpatestek csomagtérajtóban elhelyezett részei is világítanak.

    Az új ID.3 beltere hosszú távon fenntartható előállítású anyagokkal ötvözi modern formavilágát, igényességét precízen kidolgozott, kontrasztárnyalatú díszvarrásai is fokozzák. Az ajtó- és üléskárpitokhoz a 71 százalékban újrahasznosított anyagokból előállított "Artvelours Eco" mikroszálas szövetet használja a Volkswagen. Ezt az ú.n. másodlagos alapanyagot korábban már legalább egyszer ártalmatlanított műanyaghulladék újrahasznosításával nyerik. Megjelenése, tapintása és tartóssága tekintetében a hagyományos eredetű új anyagokéval megegyező tu-lajdonságokkal rendelkezik. Mindemellett a belső tér teljes egészében mentes az állati eredetű anyagoktól.

    A termékfejlesztés, illetve az alapfelszereltség bővítése keretében számos ügyféljavaslatot is megvalósítottak. A vezetőtérben például lágy, habbetétes felületek szolgálnak újszerű tapintással, az új formájú ajtókárpitok pedig szintén puhábbak és nagyobb felületűek.

    Az új ID.3 még egyszerűbb és kényelmesebb töltésről gondoskodik az alapfelszereltségét bővítő olyan megoldá-sokkal, mint a "Plug & Charge" funkció – amellyel az autó a töltőkábelt a töltőállomásba csatlakoztatva azonosítja magát, illetve indítja el a töltési folyamatot –, valamint az intelligens e-útvonaltervező (Electric Vehicle Route Plan-ner). Utóbbi úgy számítja ki egy-egy hosszabb útvonal töltési megállóhelyeit, hogy az autó a lehető leggyorsabban érhesse el úticélját, amely során az akkumulátor töltöttségi szintjén túl a pillanatnyi forgalmi helyzetet és az előre-jelzéseket is tekintetbe veszi. A töltési megállók kiértékelése dinamikus és a töltőállomások teljesítményéhez iga-zodik, így egyetlen hosszú, kisebb teljesítményű töltés helyett két rövidebb, ám nagyteljesítményű töltést is java-solhat az útvonaltervező. Emellett az éppen foglalt töltőállomásokat is felismeri, így nem is ajánlja fel őket. A kü-lönleges úticélok a díjmentes "We Connect ID" alkalmazás segítségével továbbíthatók az autó rendszerére.

    Az új ID.3 már a legújabb szoftvergenerációt tartalmazza, amely egyfelől javítja a rendszer teljesítményét, más-felől távoli, vezeték nélküli (Over-the-Air) frissítéseket is fogadhat. A 13,4 centiméter átlójú kompakt műszeregy-ség a multifunkciós kormánykerékről vezérelhető, míg a felső konzol közepén a már az alapfelszereltséghez tar-tozó, 30,5 centiméter képátlójú érintőképernyő áll rendelkezésre a navigáció, a telefon, a média, a vezetéstámoga-tó rendszerek és a járműbeállítások kezelésére. A menüstruktúrát, amelynek kialakításában az ügyfelek számos kívánságát is figyelembe vették, egyebek mellett letisztultabb felépítés jellemzi, amelyben a töltésmenü az érintő-képernyő első szintjén található.

    Az extraként rendelhető kiterjesztett valóság head-up kijelző többek között a sebességet és a dinamikus navi-gációs útmutatásokat vetíti a szélvédőre, mégpedig a vezető számára mintegy tíz méterrel a jármű előtt megjele-nő hatást keltve.

    Extrafelszerelésként már az ID.3 számára is rendelhető a kollektív adatokkal kiegészített menetasszisztens. E technika a sebesség és a követési távolság hosszirányú szabályzása, valamint az oldalirányú támogatást nyújtó sávtartás-asszisztens formájában két jól bevált rendszerre is támaszkodhat, amelyek az új ID.3 modellekben egy-mással teljes mértékben hálózatba kapcsolva működnek. Amennyiben kollektív adatok is rendelkezésre állnak, or-szágúton akár csupán egy sávhatároló útburkolati jel felismerése is elegendő lehet a menetasszisztens számára az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartásához.

    Újabb mérföldkőhöz érkezett a Volkswagen az emissziómentes, szoftveralapú mobilitási szolgáltatóvá zajló át-alakulása útján, az ID.-család megjelenése óta ugyanis már több mint 600 ezret szállítottak ki a moduláris elekt-romos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő ID.-modellekből. Időközben már hat ID. modell sorakozik a Volks-wagen termékpalettáján, az új ID.3 pedig Zwickau és Drezda mellett 2023 őszétől a wolfsburgi főüzemben is ké-szül majd.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.