Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Gigaakkumulátorgyárat épít a Volkswagen
2023.04.22.
Újdonság a Volkswagentől

Gigaakkumulátorgyárat épít a Volkswagen

Kanadában, az Ontario tartománybeli St. Thomasban

ontariobatteryfactory

    A kanadai kormány és a Volkswagen megállapodott, hogy több mint 20 milliárd kanadai dollárt (5100 milliárd forint) fektet az Ontario tartománybeli St. Thomasban létesítendő gigaakkumulátorgyárba. Ez lesz az észak-ame-rikai ország elektromosautó-ellátási láncába valaha befektetett legnagyobb összeg.
    A VW  7 milliárd, míg a kanadai szövetségi kormány 13,2 kanadai dollárt fektet be a gigaüzem építésébe.

     Ontario tartományi kormánya további 500 millió kanadai dollár közvetlen befektetést eszközöl a beruházáshoz, valamint több százmillió dollárt a helyi infrastruktúra fejlesztéséhez. Ez több mint 200 millió kanadai dolláros be-vételt jelent a kanadai gazdaság számára a következő évtizedekben – jelentette ki Justin Trudeau kanadai minisz-terelnök újságíróknak St. Thomasban. Hozzátette: a befektetés révén a kanadai autógyártás akkumulátorok milli-óihoz jut majd, és a beruházás kevesebb mint öt év alatt megtérül.
    Az ország gazdasági motorjának számító Ontarióban, Kanada legnépesebb tartományában tervezett beruhá-zást a múlt hónapban jelentették be. A tervek szerint az akkumulátorgyár a Volkswagen legnagyobb ilyen létesít-ménye lesz – a területe több mint 378 amerikaifutball-pályának felel meg –, és 3000 új munkahelyet jelent. Az au-tógyár szerint a munkálatok jövőre kezdődnek, és az üzem 2027-ben kezd termelni. A kanadai kormány szerint tel-jes kapacitással a gyár évi egymillió elektromos autó ellátásához szükséges akkumulátort tud előállítani. A gyár, amely az egyesült államokbeli Detroittól 195 kilométerre északkeletre épül, befejezése után Kanada legnagyobb üzeme lesz, és Justin Trudeau szerint fedezi majd a Volkswagen észak-amerikai szükségleteinek legnagyobb ré-szét.

   

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.