Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Golf a pajtából
2023.05.09.
Újdonság a Volkswagentől

Golf a pajtából

...amilyet még vad álmainkban is ritkán látunk

longgolf

    Egy németországi pajtában tengette az elmúlt éveit az a Golf II., ami olyan hosszú, mint kettő másik, és aminek láttán csak kérdések merülnek fel az emberben.

    Kereken negyven év telt el azóta, hogy megjelent a porondon a Volkswagen Golf második generációja, ami ön-magában is egy emlékezetes korszakba repíti vissza az autórajongók, de ez a példány jócskán tartogat egyéb kü-lönlegességeket is:

    Az indokolatlanul hosszú, piros Golfot Jamie Orr, egy németországi, ritka autók és autóalkatrészek importálásá-val foglalkozó vállalat alapítója és vezetője vásárolta meg. Elmondása szerint a „buta” autóra korábbi tulajdonosa még 20 évvel ezelőtt tett szert egy márkakereskedésben, annak átalakításával egy karosszériagyártót bízott meg. Már évek óta egy tanyasi pajtában porosodott, és legalább hat éve nem indították be.

    Nem tudni, mi ihlette a tacskószerű, azóta elhagyatott Golfot, de szemlátomást olyan hosszú, mint két hétköz-napi példány együtt, a tető nélküli, hátsó részén pedig valóságos klubhangulat teremthető, hiszen az extra tengely-távolságot két asztallal és üléssorokkel töltötték ki.
    A Volkswagen Golf története egészen 1974-ig nyúlik vissza, azóta már a nyolcadik generációját tapossa. A cikk-ben – még ha átalakított formában is – szereplő második generációt 1983-tól kezdték el gyártani, melyet a követ-kező 1992-ben váltott. A szűk tízéves korszak három-, illetve ötajtós ferdehátúiból összesen 6,3 millió darabot ad-tak el világszerte, főként benzin-, illetve 1,6 literes dízel- és turbódízelmotorral.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.