Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Hírek Drezdából
2023.09.23.
Újdonság a Volkswagentől

Hírek Drezdából

Több mint húsz éve készülnek Drezdában úgy a járművek, mint egy látványkonyhán

vwdresden

    A Volkswagen drezdai gyárának sorsa bizonytalanná vált, miután egy új jelentés szerint az VW a termelés leállí-tását tervezi a létesítményben. A Volkswagen drezdai üzemében tavaly több ezer ID.3 elektromos modellt gyártot-tak, és mintegy háromszáz embert foglalkoztattak.

    Az Automobiliwoche című német lap beszámolója szerint a helyszín valószínűleg megmarad valamilyen formá-ban, a dolgozók pedig más feladatokat kapnak. A VW drezdai gyárában 2002-ben kezdték meg a gyártást, és ed-dig több mint 150 000 Phaeton, Bentley Flying Spur, VW e-Golf és ID.3 modellt gyártottak. Az üvegfalú üzemben más helyszínekhez képest „élményvilágot is kínáltak”, ahol a vásárlók végignézhették, hogyan készül egy autó.
    A Bloombergnek nyilatkozó források szerint a létesítmény éves működési költségei 60 és 70 millió euró között mozognak. A termelés felfüggesztése, a gyár átalakítása egy szélesebb körű stratégia része, amelynek célja a költségek csökkentése és a vállalat jobb pozicionálása a jövőbeni versenyben való helytállás érdekében.

    A VW-t vezető Oliver Blume célja, hogy 2026-ra 6,5 százalékra növelje a márka hozamát, amely jelenleg ez 3,6 százlék körül van.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.