Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Itt a vadonatúj VW Passat
2023.09.09.
Újdonság a Volkswagentől

Itt a vadonatúj VW Passat

Klasszikus vonalakkal és gigantikus csomagtérrel

NewPassat

    Megérkezett az akár 1400 kilométeres hatótávú kilencedik generációs VW Passat, melyből most először csak és kizárólag kombi kivitel készül.

    A Volkswagen leleplezte az idén 50. születésnapját ünneplő Passat vadonatúj B9-es verzióját, melyből szedán már nem készül, így be kell érnünk az egyetlen kombi verzióval:
    Az MQB Evo platformra épülő újdonság 14 centiméterrel hosszabb az elődjénél, így már 4,92 méternyi helyet foglal a parkolóban. A tengelytávolság 5 centiméterrel 2,84 méterre nőtt, a szélesség 2 centiméterrel gyarapodott, a magasság változatlan maradt.
    A 0,3-ról 0,25-re javult légellenállási mutatójú modell műszerfalán egy 10,25 colos digitális műszeregységre, il-letve egy kiviteltől függően 12,9-15 colos infotainment kijelzőre lehetünk figyelmesek, utóbbin a legfrissebb MIB 4-es szoftver fut.

    A masszázsfunkciós és klimatizált ülések komfortos utazással kecsegtetnek és a helykínálatra sem lehet panasz.
    A csomagtér 690-1920 literes – viszonyításképp, a kifutó Skoda Superb kombi változata 660-1950 literes raktér-rel bír, a vadonatúj E-osztály T-modell puttonyában pedig 615-1830 liternyi cókmók fér el.
    A lágyhibrid 1,5 literes 4 hengeres benzinmotor 150 lóerős teljesítményű, 2 literes társának 265 lóereje mind a négy kereket hajtja. A 122 és 150 lóerős alapdízelek 1400 kilométeres hatótávot biztosítanak, a 193 lovas csúcs-modell alaphelyzetben összkerék-hajtású – mindhárom egység 2 literes. Az összes benzines és dízel Passat hét-fokozatú duplakuplungos automata váltót vonultat fel.
    Plugin hibrid fronton a 150 lóerős 1,5 literes TSI egységre épülő 204 lovas kivitel jelenti a belépőszintet, mely fe-lett az ugyanennek a motornak a 177 lóerős változatára építkező 272 lovas összteljesítményű változat található a kínálatban.

    Az akár 50 kW-tal tölthető, hatfokozatú DSG váltós zöld rendszámos Passatok 19,7 kWh kapacitású akkumulá-tora 100 kilométeres elektromos hatótávot biztosít. 45 liternyi benzinnel teletankolva a teljes hatótávolság eléri az 1000 kilométert.
    A 39 995 eurós (~15,2 millió forint) alapárú új Volkswagen Passat forgalmazása 2024 első negyedévében kez-dődik meg.

    A Passat gyártását a németországi Emdenből áthelyezik a szlovákiai Pozsonyba, és szintén itt készül majd a szedán és kombi változatban hamarosan bemutatkozó új Superb is, melynek kifutó példányai még a csehországi Kvasinyban látják meg a napvilágot.

Emdenben immár a Passat elektromos testvérmodelljének tekinthető ID.7 készül.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.