Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kiderült, mi lesz a VW Csoport első elektromos kisautója
2024.04.18.
Újdonság a Volkswagentől

Kiderült, mi lesz a VW Csoport első elektromos kisautója

A spanyolországi martorelli üzemében 2025 végén kezdődik meg a Volkswagen Csoport elektromos kisautóinak gyártása

martorelli

    A spanyolországi martorelli üzemében 2025 végén kezdődik meg a Volkswagen Csoport elektromos kisautóinak gyártása.

    A VW ID.2 szintén Martorellben fog készülni „a következő hónapokban", míg az ID.2-re épülő SUV (feltehetően ID.2 X néven) és a Škoda Epiq Navarrában készül majd. A legutóbbi hivatalos közlemény szerint a VW ID.2 gyártá-sa 2026 elején kezdődik. Nagyobb mennyiség azonban csak 2026 májusában várható.

    A Volkswagen először 2023 júliusában jelentette be, hogy a Barcelona melletti Martorellben található Seat-gyár-ban 2023-ban megkezdődik az akkumulátorok összeszerelése. Az autógyártó akkor azt mondta, hogy az üzem át-alakítása mellett 300 millió eurót fektet be egy 64 ezer négyzetméteres, különálló akkumulátor-összeszerelő üzem építésébe, amely a spanyolországi üzemekből érkező elektromos kisautók és crossoverek számára készül. A mar-torelli akkumulátor-összeszerelő közvetlenül a 10-es gyártócsarnok mellett található, ahol a Raval és az ID.2 ké-szül majd. A cellák a Volkswagen Valencia melletti Saguntban található akkumulátorgyárából érkeznek majd, amelynek építése 2023 márciusában kezdődött.

    Míg a 2023 nyarán bejelentett akkumulátor-összeszerelő üzem gyártási kapacitásáról nem volt információ, az üzem kezdeti kapacitása napi 1400 akkumulátorrendszer lesz, amelyeket egy 600 méter hosszú szállítószalag-rendszeren keresztül közvetlenül az új elektromos autók szerelőszalagjaira szállítanak majd. Ez lehetővé teszi an-nak megbecsülését, hogy a konszern kezdetben hány autó gyártását tervezi. A később várható mennyiségek, be-leértve az ID.2 X-et és a Škoda Epiq-et is, ezért egyelőre nem ismertek – írja az electrive.com.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.