Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kihozza adu ászát a Volkswagen az akkumulátorgyártás terén: megalapították a PowerCo-t
2022.07.15.
Újdonság a Volkswagenről

Kihozza adu ászát a Volkswagen az akkumulátorgyártás terén: megalapították a PowerCo-t

A VW csoport bemutatja a salzgitteri Gigafactory-t

PowerCo

    Egy új korszak kezdete, de egyben egy újabb fejezet az iparág történetében és egy nagy kihívás az autó jövője szempontjából. Ezekkel a lelkes szavakkal, amelyeket Olaf Scholz német kancellár jelenlé-tében mondott ki a Volkswagen-csoport, gyakorlatilag megnyitotta a salzgitteri gigagyár kapuit, és el-indította a VW-család új tagját, a PowerCo-t.

  Az új vállalat, mely a VW csoport összes márkájának akkumulátor-üzletágát irányítja, 2030-ig több mint 20 milliárd eurót fektet be és csak Európában több, mint 20 000 embert foglalkoztat. Vezetője Frank Blome vezérigazgató lesz.
"Cellafejlesztés, vertikális integráció és gyáraink gépekkel való ellátása: az akkumulátorokkal kapcso-latosan mindennel az újonnan alapított vállalat foglalkozik, Salzgitterből kiindulva. A Volkswagen első gigagyára 2025-ben itt fog felépülni, egy "30 futballpálya nagyságú területen" - hangzott el az előadá-son.

   A Power Day 2021-en adott ízelítő után a csoport most bemutatta egységesített prizmacelláit, ame-lyek új, rugalmas kémiai összetételűek, hogy kompatibilisek legyenek az új modellekkel és lehetővé tegyék a költségek 50 százalékos csökkentését.

    Salzgitter azonban nem csak az egyetlen létesítmény : az öreg kontinens gyárainak mintájává akar válni. Az otthoni mellett a Volkswagen öt hasonlót fog üzemeltetni, köztük egyet Valenciában.

    A műszaki/termelő/gyártóberendezésektől a belső struktúrákig, a termékeken és mnukafolyama-tokon keresztül mindent szabványosítani fognak, hogy mielőbb készen álljanak arra, hogy gyorsabban alkalmazkodjanak a jövőbeni kihívásokhoz.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.