Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kínai platformra épülhetnek a jövő Volkswagen modelljei
2023.08.15.
Újdonság a Volkswagentől

Kínai platformra épülhetnek a jövő Volkswagen modelljei

Újabb területen vásárolhatnak technológiát kínai gyártóktól a nyugati nagyvállalatok

xpeng-vw

    A Volkswagen és az Xpeng által közösen fejlesztett elektromos járművek növelhetik a kínai Xpeng eladásait és nyereségességét, ugyanis a partnerség keretein belül a VW az Xpeng G9 "Edward" platformját fogja használni. A jövő évtől az Xpeng a tőle vásárolt technológiai szolgáltatásokért is bevételt kap a Volkswagentől, így hosszú idő után a kínai gyártók már nem a nyugati autógyártóktól vásárolnak majd technológiát, hanem épp az ellenkezője fog történni.

    "A G9 platformot fogjuk használni, és a Volkswagen technológiájával fogjuk kombinálni" - mondta Oliver Blume, a VW csoport vezérigazgatója a féléves eredmények bejelentése után egy interjúban.

    A két vállalat a következő hetekben határozza meg, hogy milyen technológiák kerülnek be a közösen gyártandó modellekbe. "Célunk, hogy betöltsük a termékportfóliónkban lévő hiányosságokat" - mondta Blume.   

    Az Edward platform egy régebbi-generációs platform, amely az Xpeng G9 és P7 modelljeinek alapját képezi. Az Xpeng legújabb modelljei, mint például az áprilisban a sanghaji autókiállításon bemutatott G6 már egy újabb plat-formra, a Smart Electric Platform (SEPA) 2.0-ra épülnek.

    Mégis, az a tény, hogy a VW és az Xpeng az Edward platformot fogja használni, fellendítheti a még ezt a platfor-mot használó modellek eladásait.

    A Deutsche Bank szerint az együttműködés gyors és hatékony módja annak, hogy "gyorsan és hatékonyan" be-töltsék a középkategóriás EV-szegmensben keletkezett űrt Kínában.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.