Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Kormánypénzből épül a VW legnagyobb akkugyára
2023.06.29.
Újdonság a Volkswagentől

Kormánypénzből épül a VW legnagyobb akkugyára

A kanadai Ontarioban

vwcanadabatteryfactory

    A kanadai kormány és a Volkswagen AG megállapodott, hogy több mint 20 milliárd kanadai dollárt (~5100 mrd forint) fektet az Ontario tartománybeli St. Thomasban létesítendő gigaakkumulátor-gyárba. Ez lesz a Kanadában elektromosautó-ellátási láncába valaha befektetett legnagyobb összeg.

    Európa legnagyobb autógyártója 7 milliárd kanadai dollárt fektet be a gigaüzem építésébe. A kanadai szövetsé-gi kormány 13,2 milliárd kanadai dollár termelésiadó-hitelt, azaz kilowattóránként 35 amerikai dollárnyi támoga-tást nyújt hitel formájában 2023-ban, továbbá egy 700 millió kanadai dolláros hitelt nyújt a német vállalatnak.      

    Ontario tartományi kormánya további 500 millió kanadai dollár közvetlen befektetést eszközöl a beruházáshoz, valamint több százmillió dollárt a helyi infrastruktúra fejlesztéséhez.

    „Ez több mint 200 millió kanadai dolláros bevételt jelent a kanadai gazdaság számára a következő évtizedek-ben” – jelentette ki Justin Trudeau kanadai miniszterelnök újságíróknak St. Thomasban. Hozzátette: a befektetés révén a kanadai autógyártás akkumulátorok millióihoz jut majd, és a beruházás kevesebb mint öt év alatt megté-rül.

    Az ország gazdasági motorjának számító Ontarióban, Kanada legnépesebb tartományában tervezett beruhá-zást a múlt hónapban jelentették be. A tervek szerint az akkumulátorgyár a Volkswagen legnagyobb ilyen létesít-ménye lesz – a területe több mint 378 amerikaifutball-pályának felel meg -, és 3000 új munkahelyet jelent. Az autó-gyár szerint a munkálatok jövőre kezdődnek, és az üzem 2027-ben kezd termelni. A kanadai kormány szerint teljes kapacitással a gyár évi egymillió elektromos autó ellátásához szükséges akkumulátort tud előállítani.

    A gyár, amely az egyesült államokbeli Detroittól 195 kilométerre északkeletre épül, befejezése után Kanada leg-nagyobb üzeme lesz, és Justin Trudeau szerint fedezi majd a Volkswagen észak-amerikai szükségleteinek legna-gyobb részét.

    Ottawa évek óta tesz jelentős erőfeszítéseket az elektromosautó-ipar szereplőinek Kanadába vonzása érdeké-ben, adóösztönzésekre, tiszta energiára és számos ritkafémlelőhelyére hivatkozva.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.