Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Lassítja villanyautói termelését a Volkswagen
2023.11.22.
Újdonság a Volkswagentől

Lassítja villanyautói termelését a Volkswagen

Átmenetileg

slkowproduction

    A cég  októberben már szüneteltette az ID.4, az ID.5, az Audi Q4 e-tron és az Audi Q4 Sportback e-tron termelését.

    A Volkswagen két hónap alatt másodszor csökkentette az ID.3 és a Cupra Born termelését a két modell és álta-lában a villanyautók keresletének csökkenése miatt. A német média beszámolója szerint a zwickaui ötös üzem-csarnokban történt a leállás, ahol az ID.3-at és a Bornt eddig három műszakban gyártották, mostantól viszont már csak két műszakban.

    A gyártó nem közölte, mennyivel kevesebb ID.3 és Born fog így készülni, de a két modell gyártását október 2. és 13. között ugyanitt már leállították, az ID.3-ból október 2. és 16. között Drezdában sem készült egy darab sem.

    Zwickauban az Auto News beszámolója szerint az ID.4, az ID.5, az Audi Q4 e-tron és az Audi Q4 Sportback e-tron gyártása is leállt októberben. Itt évente 360 ezer autó gyártására van kapacitás, de ebből tavaly csak 218 ezer valósult meg. A márka októberben azt mondta, 269, határozott idejű munkaszerződéssel dolgozó munkást nem tudnak átvenni határozatlan időre, jelezve, negatívan érintették őket a kemény piaci körülmények, a villanyau-tók keresletének csökkenése és a kínai villanyautók áradata.

    Egyes szakértők szerint a következő két évben hasonlóan lagymatag marad a kereslet a német gyártmányú elektromos autókra, az IG Metall szakszervezet zwickaui képviselője az Automobilwochénak jelezte, igyekeznek a lehető legjobb körülményeket kiharcolni a dolgozóknak.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.