Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Második kínai autógyártóként a FAW-VW gyártott 27 millió autót
2023.12.10.
Újdonság a Volkswagentől

Második kínai autógyártóként a FAW-VW gyártott 27 millió autót

Pár nappal a SAIC-VW után

faw 27m

    Pár nappal a SAIC-VW után a FAW-VW is megünnepelte a saját 27 milliós gyártásjubileumát – ők hamarabb hoz-ták össze ezt a mennyiséget.
    December 1-én gördül le a a FAW-VW foshani üzemében készült el az a VW ID.7 Vizzion, amely a cég 27. millio-modik autója lett, mely darabszámhoz 32 évre és 10 hónapra volt szükség. Megjelenésében megegyezik az euró-pai (globális) modellel az ID.7 Vizzion, de „csak” a 204 lóerős hajtómotort kapja, cserében a 237 777 jüanos vétel-ár (11,7 millió Ft) mintegy fele az európai modellének.

    Amíg a Shanghai Automotive Industry Corporation-nel már 1983-ban megkezdte az együttműködést a Volkswa-gen, a First Automobile Works-szel csak 1991. február 6-án írta alá a szerződést – amikor magánszemélyeknek is megengedték az autó birtoklását, a németek úgy számoltak, hogy további kapacitásra lesz szükség a piac ellátá-sához. Noha a SAIC-VW 5 nappal korábban ünnepelte a saját 27. milliomodik autójának elkészültét, a FAW-VW 8 évvel hamarabb érte el ezt a mennyiséget. Jelenleg 8 autógyára van a FAW-VW vegyesvállalatnak, ahol Audi, VW, Jetta márkájú autókat készítenek, a cég 2019-ben átadott fejlesztőközpontja a legnagyobb ilyen létesítmény Kíná-ban.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.