Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Megállapodtak a VW grandiózus költségcsökkentéséről
2023.12.28.
Újdonság a Volkswagentől

Megállapodtak a VW grandiózus költségcsökkentéséről

A költségtakarékossági lépésekről két hónap tárgyalást követően született megállapodás.

budgetdown

    Az intézkedések között szerepel a termelés és a fejlesztés felgyorsítása, a munkaerőköltségek lejjebb szorítása, illetve a beszerzés hatékonyabbá tétele.

    A VW vezetése korábban a versenyképesség elvesztésével indokolta az átfogó programot, amivel 2026-ra 10 mrd eurónyi költséget kívánnak megspórolni, míg a bevételarányos jövedelmezőséget 6,5 százalékra emelnék a mostani 3,4 százalékról.
    Az üzemi tanáccsal kidolgozott egyezség értelmében a VW-nek lehetősége lesz felmondani bizonyos alkalma-zottjainak, majd a megüresedett pozíciókat betöltetlenül hagyni a létszám csökkentése érdekében.

    „Ezzel a megállapodással 2024-től megteremtjük a szükséges rugalmasságot ahhoz, hogy sikerrel biztosítsuk a vállalat nyereségességét, azáltal a fenntartható foglalkoztatást” – mondta Gunnar Kilian, a VW emberi erőforráso-kért felelős igazgatósági tagja.

    A létszámot érintő intézkedések között szerepel az 1967-68-ban született, ill. súlyos fogyatékossággal rendelke-ző dolgozók részleges nyugdíjazása, különösen az adminisztratív területen.
    Az adminisztrációt érintő változásokról már egy korábbi belső levélben is szót ejtettek a VW vezetői. Abból kide-rült, hogy az adminisztrációs költségeket ötödével szeretnék mérsékelni, továbbá, hogy a fejlesztési ciklusok idejét 50 hónapról három évre szorítanák le, csökkentenék a termelési időt, illetve, hogy törlik egy 800 millió eurós új ku-tató-fejlesztő központ terveit.

    A most nyilvánosságra hozott, hivatalos tervek között szerepel évi 320 millió euró megtakarítás elérése a be-szerzés fejlesztésén keresztül, az értékesítés utáni üzleti terület esetében évi több mint 250 millió euró, míg a ter-melés gyorsításával további évi 200 millió euró megtakarítás realizálása.

    Ezeknél is több, évi 400 millió euró költségtől szabadulna meg a VW azáltal, hogy a műszaki fejlesztésben hasz-nált tesztjárművek számát megfelezik a digitális tesztekre való nagyobb arányú támaszkodás által – számolt be a Reuters.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.