Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Mégsem épít a Volkswagen hat giga akkumulátorgyárat Európában?
2023.03.15.
Újdonság a Volkswagentől

Mégsem épít a Volkswagen hat giga akkumulátorgyárat Európában?

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a cég kivár...

nobatteryplant

    A cég felfüggeszti azon akkumulátorgyárai építését, amelyet eredetileg Kelet-Európába tervezett. A háttérben az áll, hogy most épp az tűnik olcsóbb opciónak, ha az Egyesült Államokban épülnek meg a tervezett Volkswagen-akkumulátorgyárak.

    A Volkswagen most épp arra vár, hogy Európa miként reagál az Egyesült Államok inflációcsökkentő törvényére (IRA), mielőtt újabb akkumulátorgyárakat építene kontinensen – írja a Reuters a cég közlése alapján. A sajtó már korábban értesült arról, hogy a Volkswagen szögre akaszthatja a kelet-európai akkumulátorgyár építési terveit és helyette Észak-Amerikában kezdhet építkezni. Az Egyesült Államok azért lehet vonzóbb opció a Volkswagen szá-mára az akkumulátorgyár építéshez, mert ott akár 10 milliárd dollárnál is több állami támogatást kaphat. A Volks-wagen szóvivője arról beszélt, hogy az autógyártó még mindig vizsgálja a megfelelő helyszíneket európai és észak -amerikai akkumulátorgyárai számára. Az új helyszínről egyelőre nem született döntés.

    Herbert Diess korábbi vezérigazgató idején 2021 márciusában a Volkswagen bejelentette: hat gigagyárat épít Európában, összesen 240 gigawattóra kapacitással.

-"Tartjuk magunkat a tervhez, hogy 2030-ig mintegy 240 gigawattóra kapacitású akkumulátorgyárat húzunk fel Eu-rópában, ám ehhez szükségünk van a megfelelő keretekre, illetve feltételekre. Éppen ezért most megvárjuk, hogy mit hoz az úgynevezett uniós Green Deal." Thomas Schmall, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja a napokban hivatalos közösségi oldalán arról értekezett, hogy Európa épp azt kockáztatja, hogy a következő hónapokban és években eldőlő milliárdos beruházásokért folytatott versenyt elveszíti-e az Egyesült Államokkal szemben, az IRÁ-nak köszönhetően,

A német autógyártó vállalat azt még tavaly októberben jelentette be, hogy 2023 első félévében hozza meg a végleges döntést arról, hogy pontosan hol építi fel akkumulátorgyárát Kelet-Európában.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.