Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Mesterséges intelligenciával ellenőriz minőséget a Volkswagen
2023.07.18.
Újdonság a Volkswagentől

Mesterséges intelligenciával ellenőriz minőséget a Volkswagen

A mesterséges intelligencia alapú szoftverek egyre nagyobb mértékben játszanak szerepet az autóiparban is.

VWMI

    Most már például minőségellenőrzési feladatokra is használ egy ilyen rendszert a Volkswagen.

    Manapság lassan ott tartunk, hogy a csapból is a mesterséges intelligencia alkalmazása és fejlődése fo-lyik. Érthető, hiszen ez az algoritmusokra épülő technológia tényleg rohamos mértékben fejlődik, így az élet egyre több területén vethető be. Az autóipar sem képez kivételt.

    Nemrég jelentette be a VW, hogy a mesterséges intelligenca alapú fejlesztésbe kezdenek. Egyelőre nem a tervezés folyamatát gyorsítják így, hanem a minőségellenőrzés hatékonyságánt növelik az új megoldással.

    Az új rendszer ugyanis a hegesztések minőségét ellenőrzi a gyártósoron és azonnal kiszűri a legkisebb hi-bákat, eltéréseket is. Ez nem csak azt jelenti, hogy kevesebb lesz a gyártási hiba, hanem maga a folyamat is felgyorsul. Eddig ugyanis az ilyen jellegű szűrést emberek végezték el egy kézi ultrahangos eszközzel, amivel több mint 5000 hegesztési pontot kellett átnézniük.

    A Volkswagen egyelőre idén a brüsszeli és az ingolstadti üzemében alkalmazza ezt a megoldást, de a ter-vek szerint egyre több gyáregységben átveszi az automatika az ember szerepét ezen a téren. Azt azonban megjegyezték a gyáriak, hogy nem olyan egyszerű a telepítés, mint elsőre tűnhet. Minden üzemnek ugyanis saját hegesztési eljárásai vannak, így azokat szakembereknek először be kell tanítania a szoftvernek, hogy problémáktól mentes legyen a munkafolyamat.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.