Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Most már a házunk energiaellátását is megoldhatják az ID modellek
2023.12.16.
Újdonság a Volkswagentől

Most már a házunk energiaellátását is megoldhatják az ID modellek

A Volkswagen egy szoftverfrissítéssel lehetővé tette, hogy az ID modellek képesek legyenek az energia hálózatba visszatáplálására

idforhouse

    A VW úgy számolja, hogy egy fullra töltött elektromos modell két napig képes így biztosítani egy komplett ház energiaszükségletét. A gyártó bejelentette az elektromos ID modellek 3.5 verziószámú szoftverfrissítését, mely számtalan kis javítás mellett egy teljesen új funkció aktiválását is lehetővé teszi azon tulajdonosoknak, akiknek az autója a 75 kWh teljesítményű akkumulátorral van felvértezve.Ez a funkció pedig nem más, mint a kétirányú töltés, azaz mostantól otthon nem csak tölteni lehet az autókat, hanem azok akkumulátoráról a ház energiaigényét is ki lehet elégíteni.

    Ennek persze van még egy feltétele: rendelkezni kell otthon a HagerEnergy által gyártott S10 E Compact DC töl-tőállomással, amit egyébként a Volkswagen is telepít azoknak, akik jelzik az otthoni töltési lehetőség igényét. A VW úgy számol, hogy egy átlagos háztartás energiaigénye nagyjából 30 kWh-ra tehető, így egy teljesen feltöltött ID modell akár két napig is képes biztosítani az áramot a lakók számára. Fontos még, hogy a szoftver a hálózatba táplálást 20 százalékos akkumulátor töltöttségnél automatikusan leállítja, így nem történhet meg, hogy a ház tel-jesen lemeríti az autónkat, azaz továbbra is mobilisak maradhatunk, ha el akarunk menni otthonról.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.