Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Nagyobb hatótávú VW ID.4 és ID.5
2023.10.15.
Újdonság a Volkswagentől

Nagyobb hatótávú VW ID.4 és ID.5

...valamint könnyebben kezelhető infotainment

newinfotainment

    A 2024-es modellévtől már új menürendszerrel rendelkező érintőképernyős fejegységet és továbbfejlesztett hajtást kap az ID.4 és ID.5 villanyautó.
    Amíg a Volkswagen ID.3-as frissítésnél a megjelenéshez is hozzányúltak, az ID.4 és ID.5 szabadidő-autóknál nincs külső változás a 2024-es modellévre, pedig sokat fejlődött az autók tudása. Például már alapáron adják a 12,9 colos képátlójú érintőképernyőt, mert új szoftvert készítettek a fedélzeti rendszernek, ami egyszerűbb menü-struktúrát és gyorsabb működést ígér. Átalakították a kormányoszlopot is, már nem a műszeregység oldalára tű-zött forgókapcsoló az irányválasztó, hanem abból bajuszkapcsoló lett – ezzel párhuzamosan a kormány mögötti kijelző is fejlődött. Javítottak az IDA beszédvezérlésen is, de ezt csak világnyelveken lehet elérni, új az extralistán a 480 W teljesítményű, 10 hangszórós Harman Kardon hifi.

    Az alapkivitelben (Pure) az 52 kWh kapacitású akkumulátornál csak annyi a változás, hogy villámtöltésnél már nem 110, hanem 115 kW a maximum. Teljesen új fejlesztésű a 77 kWh kapacitású akkumulátor, amelynél a hátsó-kerékhajtású változatokban változatlanul 135 kW a maximális töltőáram, az összkerékhajtású változatoknál ez 175 kW-ra emelkedik – utóbbival 10 perc alatt 178 km-nyi energia vételezhető. A navigációban beprogramozott töltőpontokhoz előkondicionálja az akkumulátort a VW ID.4 és ID.5, ami felgyorsítja a villámtöltést.

    Pro felszereltségnél már a legújabb, 286 LE/545 Nm teljesítményű hátsó hajtómotort adják, ami nem csak telje-sítményben jobb a korábbinál (204 LE/310 Nm), de hatékonyabb is. Itt adják az új 77 kWh kapacitású akkumulá-tort, amivel a maximális hatótávolság az ID.4 esetén 550 km, a kicsit áramvonalasabb ID.5-ös szabadidő-kupénál 556 km. A Pro szinten már kérhető összkerékhajtás, amelynél szintén 286 LE a rendszerteljesítmény, de itt van egy hajtómotor az első tengelyen is. A sportos GTX modelleknél már 340 lóerő a rendszerteljesítmény (+41 LE), amivel a 0-100 km/óra gyorsulás ideje 5,4 másodpercre csökken. A Pure alapmodell kivételével, ahol maradt a 160 km/h limit, a Volkswagen ID.4 és ID.5 modellek végsebességét 180 km/órára növelték.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.