Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Nem csak a Volkswagen használja az ID-nevet...
2024.04.23.
Újdonság a Volkswagentől

Nem csak a Volkswagen használja az ID-nevet...

...s ez most problémákhoz vezethet...

id logo trial

    A hildesheimi Identytec vállalat pert indított a Volkswagen ellen, ugyanis „megsértették az »ID« védjegyüket”.
    Az Identytec egy logisztikai hardver- és szoftverszolgáltató cég, akik még 2013 márciuásban védettek le több ID kezdetű nevet, többek között ID.CONNECTOR-t, ID.TAG-et, ID.TRACK-et. A Volkswagen pedig 2019-ben mutatta be első ID névvel ellátott modelljét, az ID.3-at, aminek már faceliftje is van. Azóta már ID.4, ID.5, ID.6, ID.7 és ID.Buzz is van.
    Nem kevés időbe és pénzbe került, mire a Volkswagen olyan színvonalú villanyautót dobott piacra, ami képes megugrani a márka saját mércéjét.

    „A Volkswagen-csoport, amely korábban ügyfelünk volt, maga is vásárolt néhány ilyen címkével ellátott termé-künket, és aligha állíthatja, hogy nem volt tisztában az „ID”-val ellátott védjegysorozattal – olvasható az Identytec sajtóközleményében. A cég megjegyezte, hogy az is meglepte, hogy nem csak az autóinak modelljét kezdte el ID. előtaggal elnevezni, hanem a hozzájuk kapcsolódó technolgiákat is, pl. ID.Light.

    Az Identytec már korábban is megpróbált megegyezni a VW-vel, de ez sikertelen volt a részükről, ezért döntöttek a pereskedés mellett. A VW egyébként 2017 novemberében védette le az ID. nevet.

    Viszont nem az Identytec kezdte a pereskedést. A VW még 2019 szeptemberében kifogásolt három Identytec márkát a Védjegyhivatalnál, viszont az ezt követő megbeszéléseken a gyártó beismerte, hogy hibáztak, ugyanis az Identytec régebb óta használja az ID. előtagot.

    Az esettel kapcsolatban az Automobilwoche felkereste a VW-t, ahol azt mondták, hogy „korábban többször kon-struktívan és tárgyalási szándékkal kereste meg a volt beszállítót és a felperest”, viszont az Identytec nem fogadta el a VW javaslatát. Mivel a wolfsburgi vállalat most saját jogi álláspontját ismerteti a bíróságon, a folyamatban lé-vő eljárást nem kívánja tovább kommentálni. A hamburgi tárgyalás időpontját azonban még nem tűzték ki, de való-színűleg a nyár végén kezdődhet, írta az Electrive.


Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.