Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Nem feledkezik meg rajongóiról a Volkswagen
2023.03.15.
Újdonság a Volkswagentől

Nem feledkezik meg rajongóiról a Volkswagen

Lesz folytatása az idén (még) elmaradó GTI-találkozónak!

GTItreffen2

    A következő eseménynek már egyenesen a Volkswagen főhadiszállása ad majd otthont. Évtizedeken át rendez-ték meg a legnagyobb európai Volkswagen-találkozót az ausztriai Wörthi-tó partján, azonban a 40. alkalomra az elmúlt három, koronavírus által sújtott év után idén sem kerül sor, mivel a városvezetés már nem szeretne hely-színt biztosítani az eseménynek.
    Igaz, a GTI-Treffen elmaradásának idején is felmerült, később autókiállításként támaszthatják fel az eseményt, arra viszont kevesen számítottak, hogy ennyire keveset kell várni a legújabb fejleményre a jeles alkalom jövőjét illetően. Nem hagyja az út szélén a márka leginkább elkötelezett híveit a Volkswagen: ezentúl a német márka bonyolítja le a találkozókat, méghozzá stílszerűen a wolfsburgi központban.

    Önmagában a Volkswagen közbelépése nem számít akkora meglepetésnek, az eseményt ugyanis 2006 óta tá-mogatták. „Fontosak a Volkswagennek a GTI-rajongóink” – idézi a márka közleménye Imelda Labbé, a Volkswa-gen igazgatótanácsi tagjának szavait. „Éppen ezért, miután a Wörthi-tónál sajnálatos módon törölték a GTI-talál-kozót, elég gyorsan úgy döntöttünk, hogy a GTI-közösségnek felajánljuk Wolfsburgot az esemény új otthonaként.”

    Az első wolfsburgi GTI-találkozóra azonban a gyors döntés ellenére is csak 2024-ben kerül sor, de annak terve-zésében a rajongók ötleteit is várják, s emellett más meglepetésekkel is készül a Volkswagen. Az GTI-közösség első összejövetelét 1982-ben rendezték meg, ám akkor még csak 100-an vettek részt rajta, azóta viszont giganti-kus eseménnyé nőtte ki magát: a legmagasabb látogatószámok már a 200 ezer főt is elérik.

    A Volkswagen keddi bejelentése kapcsán a Carscoops megjegyzi, gyakran előfordult az elmúlt években, hogy a wolfsburgi gyártó egy-egy új közúti vagy koncepcióautóját a Wörthi-tónál leplezte le – így volt például a T-Roc R és a kabrió kivitelű Golf GTI esetében is, míg sajtóértesülések szerint az idei esemény újdonsága az ID.2 GTI koncep-cióautó lett volna.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.