Savaria Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Növekvő nyereség
2023.03.23.
Újdonság a Volkswagentől

Növekvő nyereség

Tovább növelte nyereségességét a 2022-es üzleti évben a Volkswagen

vwsales

    A Porsche Hungária közleményéől kiderül, hogy a brand jelentős rendelésállománnyal vághatott bele az idei esz-tendőbe.

    A Volkswagen tavalyi árbevétele 74 milliárd euróra (1 euró=388 forint) nőtt a 2021. évi 68 milliárd euróról.A kü-lönleges tételek előtti működési eredmény a kihívásokkal teli gazdasági környezet és a feszült geopolitikai helyzet ellenére is 2,6 milliárd euróra, az operatív hozamarány pedig 3,6 százalékra emelkedett.

    Az idén a gazdasági bizonytalanságok és a tovább növekvő költségnyomás következtében „négy százalékot meghaladó értékre" várja a különleges tételek előtti operatív hozamarányt - áll a közleményben.

    Thomas Schäfer, a Volkswagen márka vezérigazgatója a 2022-es mérleg közzétételekor hangsúlyozta: „A vál-lalat felkészült az átalakulás évtizedére, stratégiánkat pedig következetesen és tempósan hajtjuk végre".

    A közlemény szerint 2026-ig tíz új elektromos Volkswagen modell érkezik az európai piacra. Ezek egyike lesz a 25 ezer eurónál alacsonyabb indulóárú ID.2. Ezzel párhuzamosan halad a Volkswagen márkánál a gyártás átalakí-tása is, a wolfsburgi főüzembe 2025 elejéig mintegy 460 millió eurót invesztál a vállalat.
    Mintegy 330 ezer jármű értékesítésével a vállalat a megelőző évhez képest globálisan 23,6 százalékkal növelte tisztán elektromos modelljei eladásait 2022-ben. A Volkswagen tervei szerint 2030-ra tíz Európában értékesített autójukból már nyolc tisztán elektromos hajtású lesz.

    A Volkswagen márka személyautókból világszerte 4,6 milliót szállított ki 2022-ben. A beszerzési nehézségek kö-vetkeztében az eladások kismértékben, 2,2 millió darabra (előző évben: 2,3 millió darab) csökkentek az elmúlt üz-leti évben. A kiszállítások és az eladások közötti különbséget a közlemény azzal indokolta, hogy a kínai járműgyár-tó vegyesvállalatok nem tartoznak a Volkswagen Személyautók márkához.

    Az összes hajtástípust figyelembe véve a megrendelésállományuk jelenleg egyedül Európában több mint 660000 jármű, köztük csaknem 100 ezer tisztán elektromos modell.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.